• Aktuality

          • Vianočné dielne v múzeu
            • Vianočné dielne v múzeu

            •        V dňoch 7. a 8. decembra 2017  žiaci 4. ročníka ZŠ Jana Amosa Komenského navštívili Vianočné tvorivé dielne v Mestskom múzeu v Seredi,

                     Žiaci mali možnosť vidieť ako pod  šikovnými rukami vznikajú pekné vianočné ozdoby. Vyskúšali si výrobu ozdôb na stromček z drôtu, ktoré okrášlili  korálikmi. Ozdobovali si medovníčky polevou z bielkov. Prvýkrát si  mohli vyskúšať vypaľovať do dreva vianočné motívy a vyrábali z dreva pekné vianočné predmety. Obdivovali krásne výrobky, ktoré urobili tety technikou paličkovania, aj si niektorí porobili pekné náramky. Zistili, že vianočné ozdoby sa dajú vyrobiť aj z hliny. Krásnou ozdobou  na vianočný stromček sú aj vajíčka. Okrem vlastnej výroby si mohli zakúpiť hotové výrobky a nimi obdarovať svojich blízkych.

                       V mene všetkých žiakov, chceme poďakovať zamestnancom múzea  za vydarenú akciu, popriať  veľa zdravia a tvorivých nápadov v ďalších  rokoch.

                                                                                                          Zuzana Kuciaková

            • Netradičná hodina vlastivedy

            • Žiaci tretích ročníkov mali netradičnú hodinu vlastivedy. V dňoch 30.11.  žiaci  3. B , 3.C

              a 1. 12.  žiaci  3.A  navštívili Mestské múzeum v Seredi, kde im pracovníčka p. Diková rozprávala o práci cechov v Seredi v minulosti. Svoje rozprávanie spestrila zaujímavou prezentáciou.

              Na záver si žiaci prezreli expozíciu s touto tématikou.

              Žiaci získali mnoho nových informácií o živote a práci našich predkov.

                                                                                                                  Mgr. Urbanová

          • Vianočné tvorivé dielničky v ŠKD
            • Vianočné tvorivé dielničky v ŠKD

            • Vianočné tvorivé dielničky v ŠKD

              V sobotu dňa 9.12.2017 sa v našom ŠKD už tradične uskutočnili Vianočné tvorivé dielničky. Pani vychovávateľky si pre účastníkov nachystali rôzne stanovištia, kde si deti spolu s rodičmi a starými rodičmi vyrábali rôzne ozdôbky, zdobili medovníčky a sadrové odliatky, z vlny plietli čiapočku, vytvárali ozdoby zo slaného cesta, vyrábali vločky s taviacou pištoľou a z papiera si vytvorili malý lampášik. Nakoniec si všetci pochutili na výbornej kotlíkovej kapustnici a detskom punči. Tešíme sa z hojnej účasti na akciách nášho ŠKD, najbližšie sa stretneme v budúcom roku na karnevale. Všetkým deťom, rodičom i starým rodičom prajeme príjemné a pokojné prežitie vianočných sviatkov.

              Kolektív vychovávateliek

          • Divadlo Vianočný zázrak
            • Divadlo Vianočný zázrak

            •  

              Dňa 6. decembra 2017 sa žiaci 1. stupňa našej školy zúčastnili divadelného  predstavenia Vianočný zázrak v Starom divadle Karola Spišáka v Nitre.

                         Hra je adaptáciou diela Julemysteriet od Josteina Gaardera.V centre pozornosti je príbeh Vianoc na dotyku starozákonnej a novozákonnej tradície, na priesečníku minulosti spred dvetisíc rokov a súčasnosti, na pozadí dnešnej európskej civilizácie a dramatických udalostí vo Svätej zemi. Pred očami divákov prebieha  príbeh chlapca Joachima, ktorý nájde v kníhkupectve zázračný adventný kalendár, a dievčatka Elisabety, ktorého príbeh je napísaný na tajomných lístočkoch v okienkach kalendára. Elisabet sa pred Vianocami stratila matke v obchodnom dome, lebo zbadala jahniatko a rozbehla sa za ním, aby ho mohla pohladkať. Hrdina knižky Joachim s rodičmi otvára okienko za okienkom a usiluje sa rozpliesť zamotaný dej. Jej príbeh sa vyjasní až pri poslednom okienku dvadsiateho štvrtého decembra na Vianoce.

                            Divadlo sa nám všetkým páčilo. Keď sme prišli do školy, čakalo nás tam ďalšie prekvapenie. Mikuláš, naozajstný, aj s anjelmi a čertami. Tí nás poriadne ponaháňali a niektorých aj ponatierali čiernou farbou. Mikuláš rozdal deťom balíčky. Toto prekvapenie pripravila Rodičovská rada našej školy. Veľmi pekne ďakujeme.

                                                                                                                 Mgr. Zuzana Kuciaková

                          

               

          • Záložka do knihy spája školy: Tajuplný svet knižných príbehov
            • Záložka do knihy spája školy: Tajuplný svet knižných príbehov

            • Vyhodnotenie 8. ročníka česko-slovenského projektu  

                  Do projektu sa zapojili všetci žiaci 1. - 4. ročníkov, žiaci zo ŠKD a niekoľko tried z II. stupňa. Spolu vyrobili 390 záložiek. Naši žiaci usilovne pracovali počas celého októbra na nových záložkách do kníh. Vyrábali záložky rôznych tvarov, rôznymi technikami. Všetky záložky boli pekné a  nápadité. Žiaci pracovali s chuťou, boli tvoriví. Záložky boli poslané do partnerskej školy v Čechách do ZŠ Smíškova - Tišnov. S touto školou má naša škola aj družobnú spoluprácu. Od žiakov tejto školy sme dostali aj my veľmi pekné, nápadité a originálne záložky. Ďakujeme.

                                                                                                                        Mgr. Dagmar Kuričová

            • Šaliansky Maťko J. C. Hronského - okresné kolo v Galante

            • Tento rok sa uskutočnil už 25. ročník súťaže v prednese slovenskej povesti pre žiakov základných škôl. Naša žiačka Linda Bartošová - 4.B / pripravovala p.uč. Mgr. D. Kuričová / postúpila do OK v II. kategórii. Získala pekné 2. miesto. Srdečne gratulujeme.

              Mgr. D. Kuričová

            • Šaliansky MAŤKO

            • Dňa 30.11. sa na pôde našej školy konalo školské kolo súťaže Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského, ktorého sa zúčastnili 3 odvážlivci.3. miesto obsadil žiak Matúš Boháček zo 7. A a 2. miesto si podelili žiacka 7. A Lilllian Vaňovčeková a Dávid Beliansky, ktorý navštevuje 6. A. Okrem diplomu si zo súťaže odniesli taktiež vecné ceny. Účastníkov pripravovali a do poroty zasadli pani učiteľky Lenka Ostrížová a Alena Droppová.Žiakom ďakujeme za účasť a zároveň gratulujeme k umiestneniu!

            • Okresné kolo technickej olympiády - 1.miesto

            • Dňa 30.11.2017 sa uskutočnilo v Galante na Strednej odbornej škole,  okresné kolo Technickej olympiády. Žiaci ZŠ Jana Amosa Komenského, víťazi školského kola Technickej olympiády Sebastián Chmelár z 9.B a Lukáš Čačaný z 8.C,  sa zúčastnili v kategórii A -súťaž dvojíc (8. a 9. ročníky).

              Aj tento rok znova obhájili 1.miesto a postúpili na Krajské kolo, čo je záverečne kolo v tejto olympiáde. Žiakom k opätovnému úspechu  srdečne blahoželáme!

              Ing. Peter Kostolányi

          • Šaliansky Maťko
            • Šaliansky Maťko

            • Dňa 29. 11. 2017   sa na našej škole uskutočnilo školské kolo v súťaži v prednese povesti ,,Šaliansky Maťko.“ Žiaci recitovali  povesti  slovenských autorov.

               

              Umiestnenie  súťažiacich žiakov bolo nasledovné:

              I. kategória: 2 - 3. ročník

              1.miesto        neudelené

              2.miesto        Marek Jasek              2.A

              3.miesto        Patrik Trubač            2.B

              II. kategória: 4. - 5. ročník

              1.miesto       Linda Bartošová           4.B

              2.miesto       Alex Barienčík              4.C

              3.miesto       Timea Borkovičová       4.C  

              Víťazka v  II. kategórii postupuje do okresného kola, ktoré bude v Galante .

              Veríme, že sa jej  bude dariť a budú úspešná.

                                                                                                                             Mgr. Urbanová

          • Olympiáda v anglickom jazyku
            • Olympiáda v anglickom jazyku

            • Dňa 23. novembra, 2017 sa uskutočnilo školského kolo Olympiády v anglickom jazyku. Súťažilo sa v dvoch kategóriach. Kategórie 1A sa zúčastnili žiaci 5. – 7. ročníka a kategórie 1B žiaci 8. a 9. ročníka. Prvú zložku olympiády tvorila písomná časť, v ktorej sa žiaci museli popasovať s úlohami zameranými na gramatiku, slovnú zásobu, počúvanie a čítanie s porozumením. V druhej, ústnej časti, si žiaci zmerali svoje sily konverzáciou a tvorbou príbehu, kde bolo potrebné zapojiť svoju fantáziu či kreativitu, a zároveň odpovedať promptne, pohotovo, gramaticky správne a mať dostatočnú slovnú zásobu.  

              Víťazmi kategórie 1A sa stali:

              1. miesto – Sofia Kašíková

              2. miesto – David Gedeon

              3. miesto – Lukáš Penciak

              Víťazmi kategórie 1B sa stali:

              1. miesto – Samuel Guláš

              2. miesto – Kristián Očenáš

              3. miesto – Paulína Zajková

              Víťazi školského kola v oboch kategóriach – Sofia Kašíková a Samuel Guláš budú našu školu reprezentovať v okresnom kole v Galante, v ktorom im držíme palce. Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť a prajeme veľa ďalších úspechov.

              Mgr. Ivana Pazúrová, Mgr. Zuzana Grycová

               

               

      • Kontakty

        • Základná škola Jana Amosa Komenského v Seredi
        • 031 6270151 alebo 031 6270140
        • Komenského 1227/8, 926 01 Sereď 926 01 Sereď Slovakia
        • IČO: 37836706
        • DIČ: 2021618654
        • Dohľad nad ochranou osobných údajov ( v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 )vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA : p. Bc. Katarína PAVLOVÁ (zo@eurotrading.sk), na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.
        • PaedDr. Paulína Krivosudská, riaditeľka školy +421 911 332 178, riaditelka@zskomsered.sk
        • Mgr. Karin Ščasná, zástupkyňa pre 1.stupeň +421 904 965 846 zastupkyna1.st@zskomsered.sk
        • Mgr. Michaela Takáčová, zástupkyňa pre 2.stupeň + 911 332 191 zastupkyna2.st@zskomsered.sk
        • Antónia Míková, vedúca školskej jedálne +421 910 332 191 veduca.kuchyne@zskomsered.sk
        • Brigita Halasi, vedúca prevádzkového úseku referentka@zskomsered.sk
        • Ing. Miriam Belková, vedúca ekonomického úseku: ekonomka@zskomsered.sk, Eva Vidová, ekonómka: ekonomka2@zskomsered.sk Mgr. Andrea Zemková, mzdová účtovníčka: pam@zskomsered.sk
        • webmaster: veronika.kosova@zskomsered.sk
      • Prihlásenie

    • CP