• Aktuality

          • Deviaty ročník sa zúčastnil workshopu o Prvej česko-slovenskej republike a antisemitizme
            • Deviaty ročník sa zúčastnil workshopu o Prvej česko-slovenskej republike a antisemitizme

            •  

              Triedy deviateho ročníka sa zapojili do workshopu organizovaného neziskovou organizáciou Post Bellum, ktorý sa na našej škole konal 24. a 25. mája. Toto stretnutie nám umožnilo presunúť sa do čias Prvej česko-slovenskej republiky a oboznámiť sa s politickou atmosférou a dôležitými udalosťami tohto obdobia.

               

              Počas workshopu sme mali príležitosť predstierať účasť vo vtedajších politických stranách a vytvoriť ich politický program. Táto aktivita nám poskytla jedinečný pohľad na náročné rozhodovacie procesy, s ktorými sa stretávali politici v minulosti. Snažili sme sa pochopiť politické súvislosti a vytvoriť programy, ktoré by zlepšili život obyvateľov v tejto dobe.

               

              Na workshope sme mali príležitosť spoznať aj pôsobivý príbeh židovky Evy Kalinovej. Sledovali sme jej životný príbeh a jej rozhodnutie emigrovať zo Slovenska do Palestíny v dôsledku narastajúcej nenávisti voči židovskej komunite. Vzali sme si na seba úlohy a zahrali sme si scény z Evinho života. Táto interaktívna časť workshopu nám umožnila lepšie si uvedomiť následky antisemitizmu a prežiť to, čomu Eva musela čeliť vo svojej skutočnej histórii.

               

              Tento netradičný deň v škole sme si veľmi užili. Spoznali sme zaujímavé historické fakty, pochopili dôležitosť politických rozhodnutí a preskúmali významnú tému antisemitizmu v minulosti. Toto stretnutie nám pomohlo rozšíriť naše vedomosti a zlepšiť naše porozumenie histórii.

               

              Denis Majko, 9.C

            • Workshop Scratch

            • Dňa 23. mája 2023 navštívilo našu školu občianske združenie Aj Ty v IT, ktoré pomáha zvedavým dievčatám odhaliť krásy a možnosti nových technológií. Venuje sa práci s dievčatami od 8 rokov, cez stredné školy až po špeciálne vzdelávacie programy určené pre dospelé ženy, ktorých cieľom je pomôcť im rozbehnúť kariéru v IT sfére. Lektor Milan Polák priblížil vybraným žiačkám z 8.A a 8.C triedy základy programovania v jazyku Scratch. Počas workshopu sme si spoločne navrhli a naprogramovali svoju vlastnú hru. Podujatie bolo pre dievčatá veľmi zaujímavé a programovanie ich bavilo. Ďakujeme Aj Ty v IT a pánovi lektorovi za príležitosť zúčasniť sa ich worshopu.

              Mgr. Silvia Kubíčková

          • Exkurzia druhákov vo Včelárskej záhrade Smolenice
            • Exkurzia druhákov vo Včelárskej záhrade Smolenice

            •  

                       Dňa 24.5. 2023 sa  žiaci 2. A a 2.B triedy zúčastnili  exkurzie, na ktorej mali možnosť vidieť prirodzené životné prostredie včielok.

                       Najprv si vypočuli teoretické informácie od odborného sprievodcu, prezreli si Hmyzí hotel a množstvo rastlín obsypaných kvetmi. Zaujímavé pre nich boli aj úliky plné včielok. Ochutnávka troch druhov medu bola pre deti milým prekvapením. Exkurzia bola zavŕšená zhotovovaním sviečok zo včelích plástov v tvorivých dielničkách. Samozrejme nechýbali ani nákupy včelích produktov a výrobkov z nich v malom peknom obchodíku.

                                                                                                 Mgr. E. Sabová

          • Starší žiaci učia mladších
            • Starší žiaci učia mladších

            • Čo je to rovesnícke učenie ? Keď starší žiaci učia mladších žiakov, spolužiak  vysvetľuje spolužiakovi, kamarát pôomáha kamarátovi. Takéto vyučovanie si mali možnosť vyskúšať aj naši žiaci v priebehu posledných dní, kedy vybraní ôsmaci a deviataci učili mladších žiakov o histórii našej školy. Na zopakovanie nadobudnutých informácií využili obľúbený Kahoot kvíz, čo ocenili všetci mladší žiaci, najmä prvostupniari. Starším žiakom sa páčil ich záujem a súťaživosť, vďaka čomu si užili rolu učiteľa naplno. Verím, že pre obe strany bola zauímavá a prínosná skúsenosť.

              Mgr. Marcela Macsali Mičeková

          • IQ olympiáda
            • IQ olympiáda

            • Dňa 15.5.2023 sa uskutočnilo regionálne kolo súťaže IQ olympiády v Trnave za región Západ pre Bratislavský, Trnavský, Nitriansky samosprávny kraj. 80 najúspešnejších riešiteľov sa stretlo na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave, aby si zmerali svoje sily v logických úlohách. Medzi nimi bol aj najúspešnejší žiak z našej školy v školskom kole súťaže Ján Forro z 9.C, ktorý sa svojou šikovnosťou a bystrým umom prebojoval do tohto regionálneho kola, hrdo reprezentoval našu školu a odniesol si so sebou nové zážitky a skúsenosti. Janko srdečne gratulujeme a ďakujeme.

              Mgr. Zuzana Remiašová, školská špeciálna pedagogička

          • Krajské kolo biologickej olympiády
            • Krajské kolo biologickej olympiády

            • Naša úspešná žiačka Sofia Sedláková sa zúčastnila krajského kola biologickej olympiády kategórie E v Trnave. Sofia získala krásne 7. miesto. Súťaž pozostávala z testu, praktickej časti, identifikácii druhov a ústnej časti. Veď uznajte naučiť sa 50 živočísnych druhov po slovensky a latinsky vôbec nie je ľahké. Jej sa to vynikajúco podarilo - srdečne gratulujeme.

              Mgr. Silvia Nagyová

          • LY DANCE UNITED si podmanili Nitru i Brno
            • LY DANCE UNITED si podmanili Nitru i Brno

            •  

              Dva májové víkendy mali tanečníci a tanečníčky nášho CVČ nabité. 12.-14. mája 2023 sa zúčastnili súťaže „Za hranicou pohybu“ v Nitre. Opäť raz predviedli skvelé výkony. Choreografia CESTA OKOLO SVETA získala od porotcov plný počet bodov a suverénne vyhrala kategóriu open formácie.

              Najmenší tanečníci LY Dance, choreografia WU TANG KIDS, sa po energickom výkone v silnej základnej skupine prebojovali do finále. Svojim výkonom potešili všetkých nadšencov tanca a po finálovom kole, v ktorom tancovali proti starším a skúsenejším tanečníkom, obsadili krásne 6. mieste.

              Naše skúsenejšie deti s choreografiou COMPLETED THE MISSION bezkonkurenčne ovládli celý parket. Ako sme u tejto skupiny zvyknutí, domov sa vracali so zlatým pohárom. Radosť z výhry je však stále rovnaká a pokrik LY DANCE po vyhlásení výsledkov otriasal celou športovou halou.

              V súťaži sa darilo aj juniorom. V B kategórii dievčatá s choreografiou GET FLOW vytancovali  pre klub v poradí už tretie zlato na tejto súťaži. V skupine pokročilých predviedli úžasný výkon tanečníčky s choreografiou STREET TAKLING, no pódiové umiestnenie im uniklo o vlások a skončili na 4. mieste. Naše pôsobenie na súťaži sme uzatvorili bronzovou medailou, ktorú vytancovali naše najskúsenejšie tanečníčky s choreografiou GET UP.

              V nedeľu, 21.mája 2023 reprezentovali LY DANCE naše CVČ v Brne na medzinárodnej súťaži RIGHT 2 DANCE. Atmosféra v Bobbyhall bola celý deň úžasná, vo vzduchu bolo cítiť napätie ale aj radosť z tanca.  Doobedie patrilo skupinám začiatočníkov. V detskej kategórii sa na stage postavili naši najmenší WU TANG KIDS a v juniorskej tancovali dievčatá s choreografiou GET FLOW. Obe skupiny v silnej konkurencii obsadili úžasné 3. miesto a radosť nemala konca kraja.

              Poobede ovládli parket pokročili. V detskej vekovej kategórii sa choreografia COMPLETED THE MISSION umiestnila na striebornej priečke, juniorky so STREET TALKING si vybojovali zlaté umiestnenie a dievčatá v hlavnej vekovej kategórii s choreografiou GET UP skončili na druhom mieste. Dlhá cesta domov autobusom sa niesla v znamení radosti z výhier, tanca a spevu.

               LY DANCE ďakujeme za reprezentáciu a želáme im veľa radosti z tanca.

              PaedDr. Jana Čelárová

          • ŠKD - Svetový deň včiel
            • ŠKD - Svetový deň včiel

            • Svetový deň včiel si pripomenuli aj deti v našom ŠKD. V každom oddelení si s pani vychovávateľkami porozprávali, alebo prečítali zaujímavosti zo sveta včiel, pozreli si k tejto dôležitej téme prezentáciu, alebo rozprávku a vytvorili krásne práce a projekty.                                                                                   Vych.T.Levková

          •  McDonald´s Cup – krajské kolo vo futbale
            • McDonald´s Cup – krajské kolo vo futbale

            •  

              Dňa 18.5. sa uskutočnil v Trnave minifutbal Mc Donald´s Cup. Žiaci 4.B a 4.C prišli podporiť našich futbalistov, ktorí postúpili z okresného kola na kraj. Na začiatku turnaja sme besedovali o správaní sa na zápasoch. Potom sme celý čas povzbudzovali našich hráčov nielen pokrikmi, ale aj vytvorenými plagátmi. Okrem toho sme  sa stretli s youtubermi a prvoligovými hráčmi, mohli si zamaškrtiť na zdravom občerstvení, ktoré bolo pre športovcov, ale aj pre divákov. Domov sme sa vracali s pohárom za 3.miesto a s úžasnými zážitkami.

              PaedDr. J. Očenášová

               

          • ÚŽASNÝ ÚSPECH - 3. MIESTO KRAJSKÉHO KOLA MCDONALD´S CUP
            • ÚŽASNÝ ÚSPECH - 3. MIESTO KRAJSKÉHO KOLA MCDONALD´S CUP

            •  

              18.5.2023 sa uskutočnilo krajské kolo vo futbale na trávniku FK Lokomotíva Trnava. Tento rok sa  usporiadatelia rozhodli nastrieľané góly premeniť na finančnú sumu a tá  poputuje na charitu pre rodiny s deťmi v slovenských nemocniciach. Naše družstvo nás reprezentovalo so cťou a plným nasadením. Nakoniec sa nám podarilo obsadiť krásne 3.miesto začo im ďakujeme  a gratulujeme.  Najlepším hráčom turnaja sa stal T.Belička so 4.C  triedy a cenu za najmladšieho hráča na turnaji si prevzal T.Droppa s 2.B  triedy.  V neposlednom rade patrí veľká vďaka p.trénerovi  Hrehorovi a samozrejme žiakom našej školy, ktorí nás povzbudzovali do posledného odpískania.

              Mgr. M.Beličková

          • Deň mlieka
            • Deň mlieka

            • Spolu so žiakmi 1. stupňa sme si 16. 5. pripomenuli svetový deň mlieka. Žiaci sa počas prezentácie dozvedeli, aké dôležité je zaradiť mlieko a mliečne výrobky do každodenného jedálnička, oboznámili sa s cestou výroby od začiatku až po pohár mlieka doma na stole. Na tento tekutý vápnik v pohári netreba zabúdať. Tematické vyučovanie pokračovalo s pani učiteľkami, s ktorými si pripravili pekné výtvarné práce, rovnako aj v ŠKD mali obohacujúce aktivity, dokonca si vyskúšali aj dojenie kravičky 😊

              Mgr. Vargová Droppová

          • Obdobie života a panovania Svätopluka
            • Obdobie života a panovania Svätopluka

            •  

              Koncom apríla sa uskutočnilo vyhodnotenie XIV. ročníka celoslovenskej súťaže Svätoplukovo kráľovstvo ožíva. Do súťaže sa zapojili aj žiaci našej školy – Alex Mudroch, Sofia Tomčányiová, Melánia Sásiková z 5.B, ktorí výtvarne stvárnili tému „Obdobie života a panovania Svätopluka“. Síce nezískali hlavné ceny, ale ich snaživosť a tvorivý prístup prispel k zviditeľňovaniu dobrého mena našej školy.

              Mgr. Hana Čížová

          • Matematicko-športová návšteva Trnavy
            • Matematicko-športová návšteva Trnavy

            • Žiaci šiesteho ročníka navštívili Trnavu už v zime, kedy sa zoznámili s niektorými jej pamiatkami. Tentokrát sme si návštevu zopakovali, nadviazali sme na predchádzajúce vedomosti a spoznali Trnavu aj z trošku iného uhla. Žiaci sa pomocou GPS súradníc v mobiloch dostali k vybraným miestam v centere Trnavy, kde v skupinkách riešili rozličné matematické úlohy. Po úspešnom vyriešení všetkých úloh nasledovala návšteva Laser Arény, kde si žiaci mohli skúsiť jednu z moderných tímových hier. Príjemným zakončením dňa bola návšteva obchodného centra a spoločný obed vo "vytúženom" McDonalde. Cieľom tohto výletu bolo jednak prehĺbiť žiacke vedomosti a schopnosti vo vybraných oblastiach no zároveň posilniť vzťahy v triede. Žiaci tento výlet hodnotili na 1*, tak verím, že sa nám podarilo ciele naplniť a v budúcnosti spolu absolvujeme ešte veľa podobných aktivít.

              Tr. uč. Mgr. M. Macsali Mičeková

          • Fantastický úspech
            • Fantastický úspech

            • Dňa 16.5.2023 sa basketbalové družstvo CVČ pri ZŠ J.A. Komenského zúčastnilo záverečného tretieho finálového turnaja v ŠBL GD - TEAM CUPe v Pezinku. Na turnaji sme išli v roli favorita, postupne sme zdolali dva tímy zo Senca a dva tímy z Pezinka. Zápasy sme vyhrávali rozdielom triedy a rolu favorita me splnili do bodky. Hráč Ján Mizerík bol vyhlásený za najlepšieho hráča turnaja, Emily Žigová za najlepšiu hráčku. Najlepším hráčom tímu sa stal Tomáš Kiss. Družstvo tvorili žiaci zo ZŠ Komenského a zo ZŠ Fándlyho. Víťazstvo v Školskej basketbalovej lige sme dosiahli už tretí krát za sebou.

              M. Procházka

          • Slávik Slovenska
            • Slávik Slovenska

            •  

              Štafeta úspechov našich žiakov pokračuje.

              15.05.2023 sa v Galante konalo Okresné kolo speváckej súťaže detí v interpretácii slovenskej ľudovej piesne Slávik Slovenska.

              Našu školu reprezentovali víťazky školského kola v l. kategórii - Dominika Kočnárová z 2.B  a Sofia Tomčányiová z 5.B triedy. O tom, že im to opäť krásne spievalo, svedčia jednotky na ich diplomoch. Dievčatá boli výborné a  postupujú do krajského kola tejto speváckej súťaže, ktoré sa uskutoční 30.mája 2023.

              Veľké poďakovanie patrí našej bývalej pani učiteľke Eliášovej, ktorá venovala veľa času a úsilia príprave našich speváčok. Taktiež ďakujeme aj akordeonistovi Oliverovi Cakovi za profesionálnu korepetíciu a pani Tomčányiovej za pomoc pri príprave žiačok.

              Nezabudnite našim úspešným žiačkam držať palce na Krajskom kole súťaže Slávik Slovenska.
               

                                                                                                                   Mgr. Erika Sabová

          • MO v atletike družstiev starších žiakov a žiačok
            • MO v atletike družstiev starších žiakov a žiačok

            • Žiaci II. stupňa si v stredu 10. mája zmerali sily v atletických disciplínach. Súťažili v šprinte na 60m, v behu na 800m, v skoku do diaľky a výšky, v hode kriketkou a vo vrhu guľou. Poslednou kolektívnou disciplínou boli štafety. Za každé umiestnenie sa spočítali body a vyhodnotili sa víťazné družstvá. Chlapci obsadili celkové 4. miesto, dievčatá 5. miesto. Pochváliť sa môžeme dvomi prvenstvami, Alan Marušiak z 9.B triedy je Majster okresu v hode kriketkou, keď prekonal 71 metrovú hranicu a vo vrhu guľou. Postupuje na majstrovstvá kraja do Trnavy. V ďalšom súťažení mu budeme držať palce, aby uspel čo najlepšie.

              Za družstvo žiakov nás reprezentovali Ivan Valentín - 2.miesto vrh guľou, Samko Hodorovič - 3.miesto skok do výšky, Filip Schmidt, Jakub Krcho, Mirko Mosný, Viktor Pál. Za družstvo dievčat nás reprezentovali Viktória Nytraiová - 3.miesto vrh guľou, Katka Hacajová, Tamara Antalová, Sarah Joštiaková, Tatiana Čonková, Sofia Macúšová.

              Mgr. Zuzana Krajčovičová

          • Slávnostné otvorenie atletickej dráhy
            • Slávnostné otvorenie atletickej dráhy

            • Rekonštrukcia nového športového areálu, ktorý bol pri ZŠ Jana Amosa Komenského v Seredi vybudovaný v roku 1966 sa začala v októbri 2022 a ukončená bola v máji 2023.

              Areál pozostávajúci z tartanovej atletickej dráhy (4 dráhy v rovinke, 3 dráhy v ovále), skoku do diaľky (rozbehová dráha s doskočiskom) a vrhu guľou (betónové vržisko, trávnatá dopadová plocha) bol financovaný z Fondu na podporu športu a z finančných prostriedkov mesta Sereď spolu vo výške takmer 160 000€.

              Športový deň odštaroval besedami so športovcami, ktorí žiakom porozprávali o svojich začiatkoch i úspechoch. Pozvanie prijali olympionici Libor Charfreitag, Juraj Tarr, Ľuboš Podstupka, futbalisti Ľubomír Michalík, Mathew Yakubu a basketbalisti, ktorí sú spätí so školou Broňa Borovičková, Nina Dudonová, Richard Kamenský a Karin Henčeková.

              Slávnostného otvorenia atletickej dráhy sa okrem žiakov a zamestnancov školy zúčastnil minister školstva SR Mgr. Ján Horecký, štátny tajomník pre šport Bc. Richard Nemec, primátor mesta Sereď Ondrej Kurbel, člen správnej rady Fondu na podporu športu a zároveň generálny manažér SR parahokejového tímu Miroslav Dráb, riaditeľ odboru komunikácie a marketingu MŠVVaŠ Tomáš Kostelník, štátny radca pre školský šport Pavol Smutný, viceprimátorka mesta Sereď Ing. Mária Fačkovcová, projektový manažér mesta Sereď Ing. Branislav Bíro, vedúca oddelenia školstva športu a kultúry Mgr. Silvia Kováčová, poslanci mestského zastupiteľstva, športovci a bývalí učitelia na škole i tréneri.

              Po príhovoroch významných hostí vedenie školy a mesta poďakovalo učiteľom telesnej výchovy a trénerom, ktorí na škole pôsobili a zaslúžili sa o rozvoj športu v našom meste. Ocenenie si prevzala Mgr. Zuzana Súdinová, Mgr. Magdaléna Šimáková, Mgr.  Magdaléna Šimáková, Mgr. Marta Hrušovská, Mgr. Vladimír Šmátrala, Alena Kiradžievová, Mgr. Richard Kamenský a Ing. Tibor Krajčovič. Po prestrihnutí pásky odštartovala štafeta žiakov 3. - 9. ročníka a následne si žiaci zmerali sily v kolektívnych športoch. Na stupeň víťazov sa v tento deň postavili zástupcovia všetkých tried.

              Zároveň minister školstva odovzdal ZŠ Jana Amosa Komenského, ako prvej škole na Slovensku titul AKTÍVNEJ ŠKOLY (škola má predlžené aktívne prestávky, využíva aktívne provy na chodbách, rozvíja školskú športovú infraštruktúru, má v 1. - 6. ročníku 3 hodiny telesnej výchovy, spolupracuje s viacerými športovými klubmi, ponúka množstvo športových krúžkov, zapája sa do projektu MODULY,...) a PaedDr. Paulíne Krivosudskej titul AKTÍVNA RIADITEĽKA.

              Veríme, že nový športový areál sa stane miestom, kde žiaci môžu objavovať či rozvíjať svoj potenciál, kde každý môže zažiť radosť, športové nadšenie, úspech a víťazstvo. Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na výstavbe a financovaní atletickej dreáhy i úprave okolia.

          • MO - MIDICOOL VOLEJBAL 11.5.2023
            • MO - MIDICOOL VOLEJBAL 11.5.2023

            •  

              Dňa 11.5.2023 sa uskutočnili Majstrovstvá kraja v MIDICOOL VOLEJBALE starších žiačok na ZŠ v Bučanoch. Naše dievčatá : Sofia Sedláková ,  Sara Viktória Oláhová , Natália Bírešová , Leona Viskupová , Ema Gogolová , Michaela Ronecová , Zoja Bahýlová  boli zaradené do l. skupiny, ktorú spolu s nimi tvorili družstvá : ZŠ Bučany, ZŠ Cífer, ZŠ Voderady. Všetky odohraté zápasy boli veľmi náročné, ako po fyzickej tak i psychickej stránke.....Naše dievčatá obsadili tretie miesto v skupine.

              Dievčatám srdečne gratulujeme, a do budúcnosti želáme ešte veľmi veľa športových úspechov.... Tie sa dostavia iba poctivým tréningom jednotlivca, ale aj celého kolektívu. ...Pretože jedna z najkrajších kolektívnych hier bezpochyby je ...VOLEJBAL !!!!

              Mgr. E. Válkyová

          • Florbalistky na kraji
            • Florbalistky na kraji

            • Naše staršie žiačky sa dňa 12.5.2023 zúčastnili majstrovstiev kraja vo florbale. Dievčatá podali pekné športové výkony no na prvé tri miesta to nestačilo. Našu školu reprezentovali žiačky: Sofia Sedláková, Natália Bírešová, Barbora Hipšová, Viktória Nytraiová, Simona Sokolová, Emily Žigová, Katarína Hacajová a Tatiana Čonková. Dievčatám ďakujeme a budeme držať palce aj chlapcom, ktorí pôjdu na majstrovstvá kraja 26.5.2023.

              Mgr. Erik Juríček

    • Kontakty

      • Základná škola Jana Amosa Komenského v Seredi
      • 031 6270151 alebo 031 6270140
      • Komenského 1227/8, 926 01 Sereď 926 01 Sereď Slovakia
      • IČO: 37836706
      • DIČ: 2021618654
      • Dohľad nad ochranou osobných údajov ( v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 )vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA : p. Bc. Katarína PAVLOVÁ (zo@eurotrading.sk), na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.
      • PaedDr. Paulína Krivosudská, riaditeľka školy +421 911 332 178, riaditelka@zskomsered.sk
      • Mgr. Karin Ščasná, zástupkyňa pre 1.stupeň +421 904 965 846 zastupkyna1.st@zskomsered.sk
      • Mgr. Michaela Takáčová, zástupkyňa pre 2.stupeň + 911 332 191 zastupkyna2.st@zskomsered.sk
      • Antónia Míková, vedúca školskej jedálne +421 910 332 191 veduca.kuchyne@zskomsered.sk
      • Brigita Halasi, vedúca prevádzkového úseku referentka@zskomsered.sk
      • Ing. Miriam Belková, vedúca ekonomického úseku: ekonomka@zskomsered.sk, Eva Vidová, ekonómka: ekonomka2@zskomsered.sk Mgr. Andrea Zemková, mzdová účtovníčka: pam@zskomsered.sk
      • webmaster: veronika.kosova@zskomsered.sk
    • Prihlásenie

  • CP