• Aktuality

          • Vyhodnotenie výtvarno-umeleckej súťaže „Hasiči, pomóc...horí“  BLAHOŽELÁME!
            • Vyhodnotenie výtvarno-umeleckej súťaže „Hasiči, pomóc...horí“ BLAHOŽELÁME!

            •  

              Leona Viskupová, 7.C,  sa stala víťazkou  III. kategórie / II. stupeň základných škôl ( 5. – 9. ročník) /územného kola súťaže vo výtvarnom prejave na tému „ Hasiči, pomóc...horí“.

              20. ročník súťaže vyhlásili Dobrovoľná požiarna ochrana SR a Republiková komisia mládeže DPO SR. Dňa 10.5.2023, si víťazka prevzala diplom a cenu v priestoroch Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Galante.  Po vyhodnotení súťaže bola slávnostne otvorená výstava prác žiakov, ktorá bude trvať do 30.6.2023. Zúčastnení mali možnosť vidieť hasičskú techniku, výstroj a výzbroj hasičov.

              Práca našej žiačky je  zaradená do celoslovenského kola. Držíme palce 😊 .

               

              Kožárová Helena

          • Svetový deň čistých rúk
            • Svetový deň čistých rúk

            •  

              5. máj každoročne patrí Svetovému dňu čistých rúk. Aj keď ide pri umývaní rúk o zdanlivo samozrejmú vec, čisté ruky sú jedným z najlepších nástrojov na udržanie zdravia. Do našej školy prijali pozvanie pracovníčky RUVZ v GA. So sebou si priniesli pomocníka Adamka. Cez jeho rozprávanie sa dozvedeli naši žiaci 1. stupňa informácie o dôležitosti hygieny rúk aj ako na to. Vyskúšať si tiež mohli infračervenú lampu, pod ktorou si skontrolovali čistotu svojich rúk. Žiaci spolu s pani učiteľkami pripravili krásne výtvarné projekty, aby tak demonštrovali dôležitosť umytých rúk. Veríme, že aj túto skúsenosť budú mať na zreteli v každodennom živote.

              Mgr. Vargová Droppová

          • Prevencia zameraná na podporu zdravia žiakov
            • Prevencia zameraná na podporu zdravia žiakov

            •  

              Starostlivosť o duševné zdravie je rovnako dôležitá ako o to fyzické. Je nevyhnutné, aby sa aj na školách venovala patričná pozornosť duševnému zdraviu a prevencii duševných ochorení. V spolupráci so psychologičkami z CPP Galanta, Mgr. Henrietou Popluhárovou a Mgr. Kristínou Vendéghovou, sme sa tentokrát zamerali na podporu duševného zdravia našich žiakov 8.ročníka a to hneď prostredníctvom dvoch aktivít – preventívneho programu „Navráťme deťom duševné zdravie“ a preventívnej besedy na tému „Poruchu príjmu potravy“.

              Hlavným cieľom preventívneho programu „Navráťme deťom duševné zdravie“ bolo podporiť duševné zdravie žiakov a posilniť ich rezilienciu (čiže schopnosť odolávať záťaži). Počas 3 stretnutí psychologičiek z CPP Galanta so žiakmi 8.ročníka (8.A a 8.C) (marec 2023 a apríl 2023) sa diskutovalo o duševnom zdraví, duševných chorobách, a o tom, čo je potrebné k dosiahnutiu duševnej rovnováhy, čo ju môže narušiť, ako sa starať o duševné zdravie, aké zásady dodržiavať pre zachovanie duševného zdravia.

              Preventívna beseda uskutočnená 20.4.2023 bola zameraná na konkrétne poruchy príjmu potravy a bola určená pre žiakov všetkých tried 8.ročníka. Cieľom besedy bolo upozorniť žiakov na možné poruchy príjmu potravy (mentálnu anorexiu, mentálnu bulímiu a mentálnu bigorexiu), na ich znaky, proces, akým človek upadá do závislostí na prijímaní či neprijímaní potravy a taktiež podporiť zdravý životný štýl a zdravé stravovacie návyky žiakov.

              Obe preventívne činnosti boli realizované kombináciou informácií a zážitkových aktivít. Žiaci mali možnosť nielen dozvedieť sa niečo nové, ale aj zamyslieť sa na nad príbehmi rôznych ľudí, pochopiť ako duševné choroby môžu ovplyvniť život ale tiež, ako podporiť svoje duševné zdravie, príp. ako niekomu pomôcť. Dúfame, že si zo stretnutí odniesli niečo, čo ich obohatilo.

               

              Mgr. Silvia Vincze, školská psychologička

          • Knižná búdka
            • Knižná búdka

            •  Od začiatku mája sa môže areál Z. Š. J. A. Komenského pýšiť knižnou búdkou. Autormi knižnej búdky sú deti IX. oddelenia ŠKD pod vedením svojej pani vychovávateľky M. Bábyovej. Vo svojom voľnom čase sme vyrobili z odpadového materiálu knižnú búdku. Následne sme pre ňu vybrali vhodné miesto pred budovou školy, kde sme ju umiestnili. Búdka sa tak stala nepriehliadnuteľnou pre všetkých žiakov našej školy, s cieľom dať knižkám druhú šancu a rozvíjať u žiakov čitateľskú gramotnosť. V búdke nájdete všetky literárne žánre pre deti aj rodičov. Pre rodičov sú v búdke knižky k zapožičaniu, aby si skrátili čas čítaním, kým čakajú na svoje dieťa. V knižnej búdke ,, knižnici pod holým nebom" si môžete zapožičať, vymeniť, prípadne doniesť zabudnuté knihy doma na policiach, ktoré môžu urobiť radosť druhému čitateľovi. Prajem príjemné čítanie. Vych. M. Bábyová

            • ĎAKUJEME

            • Ďakujeme rodičom, ktorí sa počas dnešného slnečného dňa podieľali na úprave areálu školy. Taktiež ďakujeme zamestnancom mestského úradu, pri úprave terénu a kosení školského areálu.

          • Oceňovanie úspešných žiakov
            • Oceňovanie úspešných žiakov

            •   Víťazi školského kola IQ olympiády:

              1.miesto: Ján Forro z 9.C, s postupom do regionálneho kola do Trnavy

              2.miesto: Matej Pazúr z 9.A

              3.miesto: Matúš Kubíček z 5.B

              4.miesto: Lukáš Kubíček z 8.C

              5.miesto: Peter Mihina zo 7.A, Timotej Šnirc z 8.A

              Ján Forro z 9.C postupuje do regionálneho kola do Trnavy, ktoré sa bude konať 15.5.2023.

              Vyhodnotenie výtvarnej súťaže k 60. výročiu školy:

              1.miesto: Viktóriia Pylyp zo 7.C ( výherkyňa hlasovania verejnosti počas DOD aj hlasovania žiakov školy)

              2.miesto: Adam Mudroch z 2.A ( výherca hlasovania verejnosti počas DOD)

              2.miesto: Leona Viskupová zo 7.C ( výherkyňa hlasovania žiakov školy)

              3.miesto: Zara Repová zo 4.B ( výherkyňa hlasovania verejnosti počas DOD)

              3.miesto: Šimon Podolan zo 7.C ( výherca hlasovania žiakov školy)

              Riaditeľka školy vyjadrila poďakovanie deťom, ktoré úspešne reprezentovali školu v rôznych súťažiach a udelila im pochvalu. 

              Všetkým oceneným žiakom srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalšej reprezentácii našej školy.

              Mgr. Zuzana Remiášová

               

               

          • Školské kolo "SUDOKU"
            • Školské kolo "SUDOKU"

            • Aj tento rok sme na našej škole organizovali školské kolo súťaže v riešení Sudoku. Súťaž prebehla 4.5.2023. Z 1. stupňa sa zapojilo 21 a z 2. stupňa súťažilo spolu 36 žiakov. A tu sú výhercovia:

              I. kategória: 1. stupeň

              1.miesto: Šimon Štefák 4.B

              2.miesto: Maksym Biushke 4.C

              3.miesto: Nicolas Syabo 4.B

               

              II. kategória: (5.-7.ročník)

              1.miesto: Andrej Lacek 6.C

              2.miesto: Arina Bazarnova 5.C

              3.miesto: Lukáš Perička 6.C

               

              II. kategória: (8.-9.ročník)

              1.miesto: Michaela Fandliová 8.A

              2.miesto: Lukáš Kubíček 8.C

              3.miesto: Rafael Papp 8.A

              Víťazi postupujú na "Majstrovstvá mesta Sereď v Sudoku", ktoré sa uskutoční 25.5.2023. Všetkým srdečne blahoželáme a želáme ďalšie úspechy v riešení.

              Mgr. Miroslava Klembarová

          • Smeťobranie
            • Smeťobranie

            • Aj my EKOLÓGOVIA sme sa zapojili do výzvy mesta Sereď SMEŤOBRANIE a vyčistili sme areál školy a priľahlé okolie. Okrem aktivít na vyučovacích hodinách sme si takýmto spôsobom pripomenuli Svetový deň Zeme.

              Mgr. Silvia Nagyová

          • Súťaž Hollého pamätník - pokračuje...
            • Súťaž Hollého pamätník - pokračuje...

            •  

              Streda 4.mája 2023  - priestory koncertnej sály v Západoslovenskom múzeu v Trnave patrili najlepším recitátorom Trnavského kraja. Sálou sa niesli nádherné vystúpenia žiakov v prednese prózy. Našu školu a zároveň galantský okres reprezentovala Natálie Krchová z 5.B. Svojím výkonom získala veľký potlesk a pochvalné vyjadrenia odbornej poroty. Natálka sa vyšších kôl recitačných súťaží zúčastnila po prvý krát. Síce teraz nedosiahla najvyššie ocenenie, avšak získala množstvo podnetov a inšpirácií, ktoré určite raz využije. Povzbudením pre našu nádejnú recitátorku boli aj slová jedného z porotcov,  Mgr. art. Romana Fédera: „... Recituj ďalej, máš pred sebou veľkú budúcnosť v umeleckom prednese.“

              Mgr. Hana Čížová

            • Top jedlo za mesiac apríl v našej školskej jedálni

            • Najvyšší počet hlasov získala obľúbená klasika: morčací rezeň v cestičku, hranolky pečené v rúre a tatárska omáčka z jogurtu. Obľúbili sme si aj novinky, ktoré zaradili pani kuchárky do jedálnička. Napríklad pečená ryba s paradajkami a olivami, cuketa a šampiňóny na paradajkách s tarhoňou. Ďakujeme pani kuchárkam, že sa starajú o naše hladné brušká.

              Mgr. Lucia Vargová Droppová

          • Žiaci absolvovali preventívny program: Bezpečne on-line
            • Žiaci absolvovali preventívny program: Bezpečne on-line

            •  

              V spolupráci so psychologičkou Mgr. Karin Kapustovou, PhD. z Mestskej polície Sereď, naši žiaci 7. ročníka (február 2023 a marec 2023) a 6.ročníka (apríl 2023) absolvovali preventívny program s názvom Bezpečne on-line. Hlavným cieľom programu bolo naučiť žiakov vnímať prepojenie medzi šikanovaním online a offline.

              Preventívny program bol zameraný na rozpoznanie foriem šikanovania prostredníctvom konkrétneho príkladu, na pomenovanie rôznych spôsobov reakcií, na uvedenie postupu ako kyberšikanovanie nepodporovať alebo zastaviť, na to, aké dôsledky môže mať kyberšikanovanie na život ľudí. Žiaci vyjadrili vlastné názory na šikanovanie a taktiež zdielali, na koho by sa oni obrátili, keby potrebovali pomoc.

              Hlavnou aktivitou programu bola práca s príbehom, ktorý bol rozdelený do 4 častí, pri každej časti príbehu mali žiaci možnosť diskusie. Záver programu smeroval k tomu, že digitálne nástroje sú ďalšou možnosťou, ktorou môže byť niekto šikanovaný a že aj bežná situácia sa môže rozvinúť do nebezpečných rozmerov.

               

              Mgr. Silvia Vincze, školská psychologička

          • Hollého pamätník - a opäť sme bodovali!
            • Hollého pamätník - a opäť sme bodovali!

            •  

              Náš recitačný talent, Lenka Vargová z 8. C, dňa 3.5. 2023 reprezentovala nielen našu školu, ale aj Galantský okres v krajskom kole súťaže Hollého pamätník, ktorú organizovalo Trnavské osvetové stredisko. Ide o súťažnú prehliadku v umeleckom prednese poézie a prózy. Súťaž prebiehala v krásnych priestoroch Západoslovenského múzea v Trnave, ktoré sme si mali možnosť aj počas prestávok prezrieť. Lenka súťažila v prednese poézie v III. kategórii a zhostila sa toho vynikajúco. Jej prednes a vystupovanie očaril porotu natoľko, že v silnej konkurencii získala vynikajúce 2. miesto s návrhom na postup do celoslovenského kola 69. ročníka Hviezdoslavovho Kubína, ktorý sa bude konať v júni 2023 v Dolnom Kubíne.

              Lenke srdečne gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

              Mgr. A. Boženíková

          • Podpora odídencov z Ukrajiny vo vzdelávaní
            • Podpora odídencov z Ukrajiny vo vzdelávaní

            • Národný inštitút vzdelávania a mládeže (ďalej NIVAM) spustil v spolupráci s humanitárnou organizáciou UNICEF projekt Podpora odídencov z Ukrajiny vo vzdelávaní. Cieľom tohto projektu je podpora pedagógom a školám v integrovaní cudzincov do výchovno-vzdelávacieho procesu. Nakoľko ani nám, v ZŠ Jana Amosa Komenského nie je táto problematika ľahostajná, zapojili sme sa do spolupráce, ktorá sa v mesiaci apríl realizovala formou skupinových stretnutí krajských koordinátorov projektu, členov školského podporného tímu a žiakov z Ukrajiny, ktorí navštevujú našu školu. Za prítomnosti profesionálneho tímu odborníkov sa nám dostalo adresnej pomoci, ktorá je akoby "šitá" na mieru individuálnym potrebám našej školy.

              Mgr. M. Báťová

          • ĎAKUJEME ZA DÔVERU
            • ĎAKUJEME ZA DÔVERU

            •  

              V dňoch 28. a 29. apríla prebiehal na našej škole každoročný Zápis žiakov do 1. ročníka. Budúci prváčikovia k nám prichádzali s očakávaním, radosťou, no na tvárach niektorých z nich bolo badať aj neistotu, ktorá je často spojená s niečím novým. Je to pochopiteľné, pretože ich život sa od budúceho školského roka zmení, zo škôlkarov sa stanú žiaci základnej školy. Väčšina z nich, ako sme zistili, sa na túto zmenu už teší. Spolu s rodičmi našich budúcich prváčikov si želáme, aby tento významný krok bol pozitívnou zmenou v živote našich najmladších žiakov a naplnil ich očakávania.
               

              Milí rodičia našich budúcich prvákov!                                                                                                        Chceme vám vyjadriť poďakovanie, že ste sa rozhodli zapísať svoje dieťa do našej ZŠ Jana Amosa Komenského. Sme si vedomí, že existuje mnoho možností výberu školy pre vaše dieťa, preto je pre nás cťou, že ste si vybrali práve nás. Urobíme všetko preto, aby sme vášmu dieťaťu poskytli kvalitné vzdelanie, zručnosti, príjemné prostredie a podporovali ho v jeho osobnom raste. Ďakujeme za vašu dôveru a tešíme sa na spoluprácu s vami.

          • ŠKD
            • ŠKD

            •  

              V piatok popoludní sa spred školy ozýval detský spev a hudba. Privítali sme jar stavaním mája, ktorý nám teraz skrášľuje vstup do školy. Deti máj riadne vyzdobili stuhami a spoločne si zaspievali zopár ľudových piesní. Nechýbalo ani tanečno-spevácke vystúpenie, za ktoré vďačíme deťom z tretieho oddelenia.         Mgr. Miroslava Fabová

    • Kontakty

      • Základná škola Jana Amosa Komenského v Seredi
      • 031 6270151 alebo 031 6270140
      • Komenského 1227/8, 926 01 Sereď 926 01 Sereď Slovakia
      • IČO: 37836706
      • DIČ: 2021618654
      • Dohľad nad ochranou osobných údajov ( v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 )vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA : p. Bc. Katarína PAVLOVÁ (zo@eurotrading.sk), na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.
      • PaedDr. Paulína Krivosudská, riaditeľka školy +421 911 332 178, riaditelka@zskomsered.sk
      • Mgr. Karin Ščasná, zástupkyňa pre 1.stupeň +421 904 965 846 zastupkyna1.st@zskomsered.sk
      • Mgr. Michaela Takáčová, zástupkyňa pre 2.stupeň + 911 332 191 zastupkyna2.st@zskomsered.sk
      • Antónia Míková, vedúca školskej jedálne +421 910 332 191 veduca.kuchyne@zskomsered.sk
      • Brigita Halasi, vedúca prevádzkového úseku referentka@zskomsered.sk
      • Ing. Miriam Belková, vedúca ekonomického úseku: ekonomka@zskomsered.sk, Eva Vidová, ekonómka: ekonomka2@zskomsered.sk Mgr. Andrea Zemková, mzdová účtovníčka: pam@zskomsered.sk
      • webmaster: veronika.kosova@zskomsered.sk
    • Prihlásenie

  • CP