• Aktuality

          • Medzinárodná štúdia občianskeho vzdelávania ICCS 2022
            • Medzinárodná štúdia občianskeho vzdelávania ICCS 2022

            • Naša škola bola vybraná zastupovať v tomto medzinárodnom projekte Slovenskú republiku. Prispeli sme tak k dosiahnutiu cieľov štúdie ICCS 2022, ktorá má za úlohu zlepšiť občianske vzdelávanie študentov na Slovensku. Cieľom štúdie ICCS 2022 je aj skúmať spôsoby, ktorými sa mladí ľudia v rôznych krajinách pripravujú na prevzatie svojej úlohy občanov. Žiaci 8.B vypĺňali test z občianskej výchovy a z problematiky občianstva, dotazník o žiakoch, ich domove, rodine, zázemí, aktivitách, o názoroch na rôzne politické a spoločenské témy a Európsky dotazník, kde boli otázky zamerané na témy a problémy týkajúce sa obyvateľov Európy. Dotazníky vypĺňali aj učitelia, ktorí  vyučujú v 8.B triede a za školu dotazník vyplnila aj  pani riaditeľka školy PaedDr. P. Krivosudská. Koordinátorom projektu bola Mgr. M. Takáčová, technická podpora Mgr. S. Kubíčková a administrátor Mgr. M. Mičeková.  Žiaci pristupovali k vypracovaniu veľmi zodpovedne, účasť bola 100%.  Koordinátorka medzinárodného  projektu  Mgr. Gabriella Kopas, PhD. z Oddelenia medzinárodných meraní Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania vyslovila poďakovanie za našu účasť v projekte. 

                                                                                 Mgr. Michaela Takáčová                                                                        

          • Braňo Jobus na našej škole
            • Braňo Jobus na našej škole

            •         Možno aj vy poznáte slovenského spisovateľa, hudobníka a herca, ktorý je aj novou tvárou v seriáli Oteckovia – Braňa Jobusa. Píše knihy pre deti, ktoré sú zábavné a u detí veľmi obľúbené.

              Dnes – 27.4.2022 sa mohli naši druháci, tretiaci a štvrtáci s ním stretnúť osobne, pozvali sme ho totiž na besedu. No nebola to obyčajná beseda, pretože Braňo – nadaný hudobník pridal k rozprávaniu o svojich knihách aj pesničky, vytvorené  práve k týmto knihám.

              V herni ŠKD bolo veselo. Braňo má veľký zmysel pre humor a decká počúvali zážitky z písania kníh, ale aj z jeho osobného života, ktoré okorenil slengom a nárečím, jemu vlastným. Pobavili sa aj pani učiteľky.

              Na záver si deti mohli kúpiť jeho knihy. Niektoré mali vybrané už vopred, ale ušli sa aj tým, ktorí sa rozhodli až na besede. Mnohí si dokonca priniesli aj svoje knihy, aby dostali do nich autogram. Braňo im všetkým vyhovel a decká si odnášali knihy s venovaním a podpisom.  Pre všetkých bolo stretnutie s Braňom Jobusom  veselým a krásnym zážitkom, za ktorý ďakujeme rade rodičov.                                                                      Mgr. H. Eliášová

                                                                                                      

          • Naši malí futbalisti opäť v akcii
            • Naši malí futbalisti opäť v akcii

            • Dňa 26.04.2022 sme cestovali na Majstrovstvá okresu v minifutbale Mc Donalds CUP na ZŠ s VJM Zoltána Kodálya do Galanty. Tu naši žiaci zviedli boj o postup na Majstrovstvá trnavského kraja proti ZŠ J. Fándlyho Sereď, ZŠ s VJM Zoltána Kodálya Galanta a ZŠ Gejzu Dusíka Galanta. Hralo sa za veľmi krásneho a slnečného počasia a bolo vidno, že naši žiaci chcú veľmi postúpiť ale postúpiť mohol iba jeden. Po prvej veľmi tesnej prehre sa nám náš postup vzdialil ale nič nebolo stratené. Na druhý zápas sme nastúpili ešte odhodlanejší po túžbe vyhrať ale ako to niekedy býva chcieť nestačí a naša šanca na postup sa rozplynula. Radosť a chuť sme si napravili v poslednom zápase, ktorý sme vyhrali. Naši malí futbalisti sa tak mohli tešiť z 3. miesta, za ktoré im patrí veľké ďakujem a gratulácia za predvedené výkony. Ďakujemeee!!!

                                                           Tomáš Kopún

          • Deň Zeme v našom ŠKD🌍
            • Deň Zeme v našom ŠKD🌍

            • Naša Zem, tá sa točí,

              aj keď nemá nožičky,

              zvesela si neposkočí,

              zhodila by hviezdičky

               

              22.4.2022 Deň Zeme

              Po dopoludňajších aktivitách, ktoré si pre nás na rôznych stanoviskách pripravili p.učiteľky, sme si v našom ŠKD popoludní tiež uctili a pripomenuli tento vzácny deň. Pani vychovávateľky si v jednotlivých oddeleniach pripravili rôzne aktivity- maľovanie, pečenie, sadenie, vyrábanie rôznych drobností- a to všetko sa nieslo na dnešnú tému. Deti si celého dňa odniesli veľa nových informácií, poznatkov, aj praktických skúseností

                                                                                       Vych: T.Levková.

          • Krajské kolo geografickej olympiády
            • Krajské kolo geografickej olympiády

            • Už symbolicky práve na Deň Zeme 22.apríla 2022 sa uskutočnilo krajské kolo GO na SPŠ Komenského ul.  v Trnave. Našu školu reprezentoval žiak Marco Šereg z 9. B triedy, ktorý ako jediný sa úspešne prebojoval do krajského kola.

              Olympiáda pozostávala z monotematického testu na 45 minút/bez atlasov/ a z praktického testu na 60 minút, kde mohli žiaci používať predpísané atlasy, uhlomery a kalkulačky na výpočet azimutov a vzdialeností. Riešili nielen slepé mapy, ale aj topografické mapy s vrstevnicami.

              Geografická olympiáda je určená pre žiakov, ktorí sa zaujímajú o javy geografie o niečo viac.

              Žiakovi M. Šeregovi blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

                                                                                                                                           Vyuč. GEG

          • Frajeri z Komenskej
            • Frajeri z Komenskej

            • ZŠ Jana Amosa Komenského je najstaršou školou v meste Sereď. Od roku 1963 má množstvo absolventov pôsobiacich v rôznych oblastiach s rôznorodými záľubami, ktorí na svoju školu nezabúdajú a pokiaľ majú dobrý nápad, neváhajú sa ozvať.

              Medzi našich absolventov patrí aj stavebný inžinier Marcel Krivosudský, ktorý vo voľnom čase hrá na gitare v seredskej metalcore kapele. Spolu s ďalšími členmi kapely Not yet awake (NYA):  Andrejom Dubničkom, Romanom Hlinkom, Romanom Stražancom a Matejom Komlóšim, stojí za úspešnou skladbou Frajeri z Komenskej.  

              Takmer rovnako starý ako chlapci z kapely NYA je aj ďalší absolvent našej školy –  filmár Pierre Fabo, ktorý okrem iného natáča videoklipy pre slovenských umelcov. Tvorby školského videoklipu sa bravúrne zhostil  ako režisér, kameraman  a scenárista v jednej osobe.   Pieseň ho oslovila už pri prvom počutí a v hlave sa mu zrodil skvelý scenár.

              Nakoľko nie je bežné, aby mala škola svoju pieseň, zaujímalo nás, ako to celé vzniklo, a preto sme chlapcov vyspovedali.

              Marcel:  Keď človek pochádza z rodiny plnej učiteliek, nikdy vlastne školu neopustí. Väčšina mojich učiteľov sú kolegovia alebo kamaráti či už mojej mamy, tety, alebo babky, a preto sa s nimi stretávam častejšie ako bývalí spolužiaci. Rád s nimi spomínam na školské časy, ale i debatujem o súčasnej škole.     

              Dištančné vzdelávanie prispelo k tomu, aby som si „zopakoval“ učivo, ktoré mama z domu učila a intenzívnejšie si zaspomínal  na obdobie, ktoré som prežil v laviciach na ZŠ Jana Amosa Komenského v Seredi.

              Keď si teraz s odstupom času na základnú školu spomeniem, pamätám si kopu hlúpostí, ktoré sme so spolužiakmi postvárali a samozrejme aj výrazy učiteľov. Pamätám si prvú päťku, ktorú som dostal, nekonečné množstvo súťaží, ktoré som absolvoval, výletov či exkurzií a áno, pamätám si ešte niečo aj z učebníc. Avšak najviac, čo mi škola okrem vedomostí a zážitkov dala, je množstvo kamarátov. A keďže dnes je to už skoro 20 rokov od môjho nástupu do prvej triedy, dovolím si tvrdiť, že tieto priateľstvá sú tie pravé.

              Počas prvej vlny pandémie sme zostali zavretí doma a tým pádom sme nemohli s chalanmi hrať tak intenzívne, ako by sme chceli. Tak sme vymýšľali nové piesne. Keďže sa náš dom zmenil na školu, napadlo mi zložiť pieseň o škole. V songu "Frajeri z Komenskej", ktorý sme škole s chalanmi venovali, sme vychádzali z nostalgie na školské obdobie, no  zároveň sme chceli vymyslieť text, ktorý by vystihoval práve moju „alma mater“, oslovil súčasné deti, aby mali pocit, že ich škola je výnimočná, aby boli hrdé na svoju školu a aby si už teraz uvedomili, že v škole okrem nadobúdania vedomostí zažijú aj kopec zábavy. 

              Logická pre nás bola aj voľba hudobného štýlu, pretože v období, keď sme do školy chodili my, všetci sme počúvali punk-rock a dnešné deti už netušia, ako znie. V auguste 2020, kedy pieseň vznikla, sme vzali niekoľko žiakov do nahrávacieho štúdia. Mali možnosť zistiť, že naspievať pieseň je niekedy náročné a vyžaduje si to čas.

              Skladbou  sme chceli deťom odkázať, aby si celé školské obdobie naplno užili. Máte super modernú a akčnú školu, kopu fakt dobrých učiteľov a možností. Vezmite si z toho čo najviac, aby ste aj vy mali na čo spomínať!

              Pierre: Keď som videl Základnú školu Jana Amosa Komenského, tak som bol veľmi prekvapený, pretože po viac ako 10 rokoch, čo som z nej odišiel, prešla viacerými inováciami, až som ju skoro nespoznal. Keď som natáčal videoklip, stále som si hovoril, že dnešné deti majú omnoho väčšie možnosti ako my. Na škole som videl kopec pokrokových vecí, o ktorých sme my mohli len snívať. Je vidieť, že škola učí deti skvelými spôsobmi.

              Spomínam si, že som sa veľmi nerád učil a musel som sa veľmi prekonávať, aby som sa dokopal niečo naučiť. Na škole som videl, ako sa deti učia hravým spôsobom, ako ich to baví a tiež, že majú veľa pomôcok a technológií,  ktoré im to uľahčujú.

              Za tie roky je škola omnoho farebnejšia, ako si na ňu spomínam ja a pri natáčaní videoklipu som bol veľmi rád, že som stretol zopár mojich starých učiteľov.

              Som rád, že ma chalani oslovili, hoci s deťmi sa pracuje trochu náročnejšie ako s dospelými,  ale Tomáško (hlavná postava) bol skvelý, pani učiteľky a deti boli tiež super. Bola to pre mňa nová, obohacujúca  skúsenosť.  Nechal som sa nahovoriť, pretože tú školu mám rád, strávil som na nej zopár rokov.

              Napriek tomu, že skladba vznikla ešte v roku 2020, natáčanie videoklipu oddialila pandémia. Naším cieľom bolo, aby  si účinkovanie v klipe užili samotní žiaci. Natáčalo sa v dvoch etapách – v prvej sa točili zábery v triedach a učebniach a po Pierrovom návrate z Ameriky, kde točil videoklip pre slovenského rapera, školu navštívili aj chlapci z kapely a natočili sa spoločné scény.

              Natáčanie bolo pre nás všetkých zážitkom, na ktorý budeme ešte dlho spomínať. Tešíme sa, že sa pieseň páči nielen našim žiakom, ale aj širokej verejnosti. (Klip je dostupný na: https://www.youtube.com/watch?v=nCjRbhc_RPU)

              Sme vďační našim bývalým žiakom, ktorí nezabudli na svoju školu, a vďaka ich spolupráci, ochote a láske k hudbe vznikla skvelá vec, za ktorú škola nedostala žiadnu faktúru.                                    PeadDr.P.Krivosudská

          • Deň Zeme
            • Deň Zeme

            • Deň Zeme sa každoročne koná 22. apríla.  Prvý Deň Zeme bol oslávený v San Franciscu. Zaoberal sa otázkami recyklácie odpadkov a hľadania obnoviteľných zdrojov energií.

              Ľudia poukazovali na to, že človek a jeho činy čoraz viac ohrozujú planétu Zem. Aktivisti a ekológovia od roku 1970 spustili kampane a výzvy na spoločné úsilie – na záchranu planéty.

              Ani my sme nezabudli a venovali sme sa ekologickým témam upozorňujúcich našich žiakov na vplyv ničenia nášho prostredia.

              Počas dňa Zeme na našej škole  sme vytvorili viacero stanovíšť, na ktorých si žiaci utvrdili svoje vedomosti a zamerali sa na výrobu recyklovaného papiera, filtrácie vody v prírode, stavali hmyzí hotel, pomocou QR kódov  určovali názvy stromov v areáli školy, separovali odpad, zisťovali, čo sa koľko rozkladá....Okrem iného sa deti zapojili do aktivity pod názvom Sieť života pod vedením pani PhD. K. Kapustovej, ako aj Veselá veda, ktorú koordinovala pani Mgr. J. Bezecná.

              Cieľom akcie Dňa Zeme bolo, aby sa deti naučili chápať, analyzovať a hodnotiť vzťahy medzi človekom a jeho životným prostredím na základe poznania zákonov, ktorými sa riadi život na Zemi. Posilňovať pocit zodpovednosti vo vzťahu k živým organizmom a ich prostrediu.

              Aj napriek tomu, že nám počasie príliš neprialo, tento deň sme si všetci spoločne užili.

              Mgr. Silvia Nagyová

               

          • ŠKOLSKÉ MAJSTROVSTVÁ OKRESU VO FLORBALE
            • ŠKOLSKÉ MAJSTROVSTVÁ OKRESU VO FLORBALE

            • Dňa 20.04.2022 sa starší žiaci našej školy zúčastnili Školských majstrovstiev okresu vo florbale. Súťaž sa uskutočnila v Galante na SOŠ obchodu a služieb v Galante. V súťaži si mali zmerať sily 3 školy, no nakoniec sa dostavili iba ZŠ SNP Galanta a ZŠ JAK Sereď.

              Umiestnenie:       1. miesto ZŠ SNP Galanta

                                          2. miesto ZŠ JAK Sereď

              Aj keď skvelý výkon našich žiakov nestačil na postup do krajského kola mi im gratulujeme a budeme držať palce v ďalších súťažiach.

                      Erik Juríček

          • Keď tanec baví...
            • Keď tanec baví...

            •  

              Tóny vážnej hudby sa dnes 21.4.2022 rozliehali školskou telocvičňou. Zneli o poznanie inak ako údery loptou, či buchot tenisiek, ale dokázali naplniť celý priestor a zaujať žiakov 1. stupňa našej ZŠ Jana Amosa Komenského. Vážna hudba totiž sprevádzala tanečné umenie, ktoré predviedli tanečníci z tanečnej školy NEXUM. Mladé tanečné páry ukázali deťom, aký nádherný môže byť spoločenský tanec, aké rôzne druhy tanca existujú i to, že tanec nie sú len kroky, ale i radosť, vášeň, disciplína. To koniec-koncov zistili deti samotné, keď si zopár tanečných krokov vyskúšali.                                                                                                                         

              Tanečná škola NEXUM otvára kurzy spoločenského tanca pre deti na našej škole od 4.5.2022. Všetci, ktorých kultivovaný pohyb a spoločenské tance fascinujú, sa môžu do kurzu zapísať – deti 1. – 5. ročníka.

              Všetky potrebné informácie dostalo každé dieťa na letáčiku.    

              Veríme, že medzi našimi deťmi sa nájdu talenty, ktoré dobyjú svet tanca.

          • Naši malí futbalisti
            • Naši malí futbalisti

            • Dňa 20.04.2022 sa uskutočnil na našej škole minifutbal Mc Donalds Cup. Súťaže sa zúčastnili 4 školy, ZŠ Juraja Fándlyho Sereď, Cirkevná ZŠ sv. Cyrila a Metoda Sereď, ZŠ Michala Tareka Abrahám a ZŠ JAK Sereď.

              Umiestnenie:     1. miesto ZŠ JAK Sereď

                                            2. miesto ZŠ J. Fándlyho Sereď

                                            3. miesto ZŠ Michala Tareka Abrahám

              Prví dvaja postupujú do okresného kola.

              Tešíme sa zo skvelého výkonu našich futbalistov a ešte raz im gratulujeme. Držíme palce v okresnom kole.

                      Tomáš Kopún

          • „Súdna sieň“ – hodina OBN trocha inak 2. časť
            • „Súdna sieň“ – hodina OBN trocha inak 2. časť

            • Pred pár týždňami si Súdnu sieň vyskúšali žiaci 8. C, no a v utorok 12.4. 2022 zasa žiaci 8. A.

              Opäť boli žiaci rozdelení do dvoch skupín. Prvá riešila prípad ukradnutého mobilného telefónu, druhá zasa prípad neúmyselného zabitia. Scenáre pripravili M. Pilátová a K. Velická, ktoré si dali veľmi záležať na tom, aby bolo všetko tak, ako to v správnej súdnej sieni má byť. Žiaci pristúpili k svojim úlohám veľmi zodpovedne a zahrali ich na výbornú. S plnou vážnosťou sa vžili do postavy sudcu, policajta, obhajcu, prokurátora, obvineného, ale aj obhajcu a svedkov trestných činov. Musím uznať, že či už žiaci 8. C alebo 8. A ma naozaj veľmi milo prekvapili. Bez akejkoľvek mojej pomoci sa zhostili tejto témy vynikajúco. Ich prístup, prejav, vystupovanie a vzájomná spolupráca bola úžasná a som veľmi rada, že to nevzdali tak, ako žiaci z inej triedy.                                            Mgr. A. Boženíková

          • Veľkonočný deň
            • Veľkonočný deň

            • Milí žiaci, rodičia a učitelia, z celého srdca Vám prajeme  krásne prežitie veľkonočných sviatkov plné pokoja a rodinnej pohody. Veríme, že si atmosféru Veľkej noci užijete aspoň tak, ako sme si my užili náš Veľkonočný deň, ktorý trval v dňoch 12.-13.4.2022. Počas týchto dní si žiaci našej školy mohli vyskúšať tradičné techniky pletenia korbáčov či zdobenia výduškov voskom. Žiaci sa rovnako tak zabavili pri hľadaní QR-kódov, pod ktorými boli skryté otázky k vylúšteniu veľkonočnej tajničky. Odmenou im boli aj krásne výrobky z dielničiek našich žiakov a pedagogických zamestnancov, ktoré si mohli zakúpiť a podporiť tak charitatívne účely. Počas týchto dní sa nám tak podarilo vyzbierať krásnych 623 eur, ktoré budú využité pre potreby žiakov našej školy, ktorých rodinná finančná situácia mnohokrát nedovoľuje zúčastniť sa niektorých školských akcií.

              Zároveň ĎAKUJEME všetkým, ktorí sa zapojili do zbierky pre ukrajinských spolužiakov. Veci, ktoré zostali sme odovzdali Farskej charite v Seredi.

              Vaša ZŠ J.A. Komenského

          • Návšteva Múzea holokaustu
            • Návšteva Múzea holokaustu

            • Múzeum holokaustu resp. priestory bývalého pracovného tábora, ktorý sa nachádza na území mesta Sereď, je jedným z najzachovalejších pracovných táborov na Slovensku. V minulosti toto miesto slúžilo predovšetkým pre pracovné účely, no je potrebné spomenúť, že tu ľudia židovského pôvodu fyzicky a psychicky trpeli. Odtiaľto ich následne použitím dobytčích vagónov deportovali do rôznych koncentračných táborov, ako aj napríklad do tábora Auschwitz (Osvienčim).
                       Keďže v deviatom ročníku preberáme témy blízke holokaustu, pán učiteľ dejepisu Mgr. Ľ. Kostolányi postupne zobral na prehliadku spomínaných priestorov všetkých deviiatakov. Návštevu múzea vnímame veľmi obohacujúco, nakoľko sme mali možnosť si vytvoriť priamy vzťah s históriou v našom meste počas 2. svetovej vojny a zároveň bolo príjemnou zmenou vzdelávať sa aj takouto zážitkovou formou.
                       Počas expozície nás sprevádzala lektorka, ktorá nám zrozumiteľným spôsobom vysvetlila súvislosti a detaily jednej z najväčších tragédií 20. storočia. Obsahom expozície bolo množstvo autentických predmetov, fotografií a dobovej propagandy.                                                                                David Zajíček, 9.A

                                                                                                                    

          • Ľudské práva a kyberšikana
            • Ľudské práva a kyberšikana

            • Siedmaci a ôsmaci našej školy mali dnes nabitý program. Boli pre nich pripravené dve prednášky. Lektori zo Slovenského národného strediska pre ľudské práva s nimi strávili štyri hodiny diskusiou o ľudských právach, šikane a kyberšikane.

                  Samotné stredisko realizuje  nielen vzdelávaciu činnosť, ale poskytuje aj právne služby súvisiace s ochranou, či porušovaním ľudských práv.

                   Odpovede na otázky, čo sú ľudské práva, odkedy o nich vlastne hovoríme, ktoré sú najdôležitejšie sa dozvedeli ôsmaci. Všetky tieto témy sa v rozhovore prepojili s reálnym životom.

                   Siedmaci sa dozvedeli o tom, ako sa správať v kyberpriestore, čo robiť a čo nie, aké správanie už možno označiť za šikanu i ako pomôcť obetiam takého správania.

                   Prednáška odborníkov z tohto strediska bola vítaným spestrením a obohatením vyučovacieho procesu. V budúcnosti plánujeme v týchto prednáškach pokračovať a zapojiť do nich aj ostatné ročníky.                                                                                                                                                                                PaedDr.D. Braunová

          • Folklórna Sereď
            • Folklórna Sereď

            • Opäť sa potvrdilo, že na našej škole máme výborných spevákov.

              Po dlhej prestávke sa dňa 11. 4. 2022 konalo v Seredi obvodné kolo súťaže v speve ľudových piesní Folklórna Sereď, ktorej sa pravidelne zúčastňujeme. Aj tento rok sa na súťaž tešili a poctivo pripravovali 5 žiaci – naši talentovaní speváci. A nie nadarmo, pretože v silnej konkurencii obstáli veľmi dobre a v každej kategórii boli úspešní. Tu sú výsledky:

              Sofia Tomčányiová – 1. miesto v 1. kategórii

              Matúš Kavický         – 3. miesto v 2. kategórii

              Erika Skladaná         – 1. miesto v 3. kategórii

              Nina Veľká                – 2. miesto v 3. kategórii

              Našim spevákom srdečne blahoželáme a prajeme im, aby im to aj naďalej dobre spievalo.

                                                                                                 Mgr.Helena Eliášová

          • Naši futbalisti
            • Naši futbalisti

            •      Dňa 08.04.2022 sa na našej škole uskutočnil turnaj v malom futbale mladších žiakov.     

                   Turnaja sa zúčastnili okrem našej školy aj Cirkevná ZŠ sv. Cyrila a Metoda Sereď a  ZŠ SNP Galanta. Našu školu reprezentovali žiaci z 5.A triedy Dominik Cicák, Matej Kubačka, Matúš Kurek, Samuel Preták, Adam Luca Široký, zo 6.A triedy Dávid Galo a zo 6.B triedy Tobias Dobša, Matúš Kavický, Adam Krivošík a Filip Ostradecký. Po napínavých zápasoch sa rozhodlo. Víťaz skupiny postupuje na Majstrovstvá okresu v malom futbale do Galanty. Stali sa ním žiaci Cirkevnej základnej školy sv. Cyrila a Metoda v Seredi. Naši žiaci podali veľmi bojovné výkony a len po veľmi tesných prehrách obsadili konečné 3. miesto.

                    Veľké ďakujem a gratulácia za predvedené výkony patrí našim futbalistom.

                                                                             Tomáš Kopún

          • Telesná výchova inovatívne – projekt MODULY
            • Telesná výchova inovatívne – projekt MODULY

            • Priniesť inovatívne, zaujímavé a inšpiratívne spôsoby a metódy do vyučovania telesnej a športovej výchovy je cieľom pilotného projektu MODULY. Ten prebieha na našej škole v tomto školskom roku u žiakov 2.- 4.ročníka a zastrešuje ho Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu a Slovenská asociácia amerického futbalu (SAAF).                                                                                                           

              Pilotný projekt už majú žiaci za sebou.  Svoje vzdelanie o teoretické vedomosti a praktické zručnosti si osvojili vo FLAG FUTBALE i pedagógovia. Dnes absolvovali všetci učitelia 1.stupňa a učitelia telesnej a športovej výchovy našej školy spolu s kolegami z iných základných škôl seminár na túto tému. Seminár sa uskutočnil na ZŠ Jana Amosa Komenského v Seredi. Keďže do pilotného projektu boli zaangažovaní, mali už istú teoretickú a praktickú základňu. O to ľahšie sa im na seminári pracovalo. A športovalo.

              Trénermi boli prezident Michal Slašťan a viceprezident SAAF Milan Múdry. Vďaka nim pedagógovia zvládli jednotlivé prvky: behy, pohybové hry, chytanie, rozohrávanie, pravidlá a aj samotnú hru. Isté je, že FLAG FUTBAL deti zaujal a my máme ambície prinášať im neustále nové podnety k tomu, aby aktívne a zmysluplne trávili svoj voľný čas. A k tomu šport neodmysliteľne patrí. 

              Veríme, že flag futbal si nájde svojich priaznivcov a pomôže deťom rozvíjať ich športové nadanie.

               

               

               

               

          • Príprava na Veľkonočné sviatky v ŠKD
            • Príprava na Veľkonočné sviatky v ŠKD

            • Tento  týždeň sa v našom školskom klube niesol v znamení príprav na Veľkú noc. V období pred veľkonočnými sviatkami deti spolu s vychovávateľkami vyzdobovali svoje triedy a chodby peknými jarnými motívmi.

               Nápadov na veľkonočné dekorácie bolo neúrekom aj vďaka tradičným symbolom. Na výzdobu našich tried sme využili kraslice, prútené košíky, rozkvitnuté prútiky zlatého dažďa, mladé prúty vŕby a mnoho ďalších materiálov.  Vyrobili sme si kuriatka, zajačikov a veľa iných dekorácií. Deti mali zo svojich výtvorov veľkú radosť a tešili sa , že môžu obdarovať svojich blízkych.

                        Vychovávateľka  A.Tulalová

    • Kontakty

      • Základná škola Jana Amosa Komenského v Seredi
      • 031 6270151 alebo 031 6270140
      • Komenského 1227/8, 926 01 Sereď 926 01 Sereď Slovakia
      • IČO: 37836706
      • DIČ: 2021618654
      • Dohľad nad ochranou osobných údajov ( v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 )vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA : p. Bc. Katarína PAVLOVÁ (zo@eurotrading.sk), na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.
      • PaedDr. Paulína Krivosudská, riaditeľka školy +421 911 332 178, riaditelka@zskomsered.sk
      • Mgr. Karin Ščasná, zástupkyňa pre 1.stupeň +421 904 965 846 zastupkyna1.st@zskomsered.sk
      • Mgr. Michaela Takáčová, zástupkyňa pre 2.stupeň + 911 332 191 zastupkyna2.st@zskomsered.sk
      • Antónia Míková, vedúca školskej jedálne +421 910 332 191 veduca.kuchyne@zskomsered.sk
      • Brigita Halasi, vedúca prevádzkového úseku referentka@zskomsered.sk
      • Ing. Miriam Belková, vedúca ekonomického úseku: ekonomka@zskomsered.sk, Eva Vidová, ekonómka: ekonomka2@zskomsered.sk Mgr. Andrea Zemková, mzdová účtovníčka: pam@zskomsered.sk
      • webmaster: veronika.kosova@zskomsered.sk
    • Prihlásenie

  • CP