• Aktuality

            • Veselé Vianoce

            • Až zvony ohlásia príchod čarokrásnych Vianoc, 

              zabudnite na všetky starosti 

              a prežite ich v šťastí a radosti.

          • Čaro Vianoc
            • Čaro Vianoc

            •  

              K Vianociam neodmysliteľne patrí slávnostne vyzdobený dom, veľa svetielok a vianočných dekorácií. Keďže v škole trávime veľkú časť dňa, sviatočnú atmosféru sme si preniesli aj sem. Snaha vyzdobiť si triedy čo najčarovnejšie bola umocnená súťažou, ktorú vyhlásil školský parlament- „O najkrajšiu vianočnú výzdobu triedy“. Všetci žiaci sa snažili, no hodnotiaci tím najviac ohúrili triedy 2.C a 9.C. V posledný prázdninový deň pani riaditeľka odovzdala ceny úspešným riešiteľom Pytagoriády a zároveň vyhodnotila súťaž o najkrajšiu vianočnú pohľadnicu. Najkrajšiu vianočnú pohľadnicu nakreslili : Liliana Homolová, Rebeka Filipowicz a Saskia Buráková z 2.C

                                 Adam Mudroch 3.A

                                 Diana Krištofíková 4.B

                                 Michaela Kýpeťová 7.C

                                 Daria Derkach a Sára Oláhová 8.C

                                 Sofia Sedláková 9.A

               Víťazom gratulujeme a v mene školského parlamentu prajeme všetkým krásne Vianoce.

              PaedDr. Jana Čelárová

          • Biológia v praxi
            • Biológia v praxi


            • Žiaci 7. ročníka sa na biológii venujú ľudskému telu. Ich hodiny sa snažíme doplniť o praktické ukážky, besedy, diskusie. Pozvanie prijala Mudr. Jačeková, ktorá žiakom prezentovala sústavy ľudského tela. Dopĺňala ich skúsenosťami z praxe a, samozrejme, odpovedala na zvedavé otázky žiakov. Na ďalších hodinách si žiaci vyskúšali prvú pomoc pri zraneniach kostí, kde mali príležitosť vyskúšať si obväzovú techniku pri zlomeninách či vyvrtnutí. Veríme, že takéto praktické hodiny biológie, v ktorých plánujeme pokračovať aj naďalej, prinášajú deťom skúsenosti, vďaka ktorým si svoje vedomosti spájajú s praxou.

              Mgr. Vargová Droppová  

          • Vianočná Trnava
            • Vianočná Trnava

            • Čarovnú atmosféru Adventu sme sa šiestaci rozhodli absolvovať v Trnave. Mesto, v ktorom to pred Vianocami žije a cítite sa v ňom ako doma. Ako prvú zastávku sme mali v kine hviezda, kde sme si pozreli premiéru filmu Juraja Jakubiska - Perinbaba a dva svety. Po predstavení sme si spríjemnili deň na vianočných trhoch, kúpili sme trdelníky a poobzerali si výrobky domácich remeselníkov. Trhy sídlili na trojičnom námestí a pri mestskej veži. Po trhoch sme sa presunuli do modernej City Arény, kde sme sa naobedovali. Stretli sme známu speváčku Simu a chlapci sa fotili s trnavskými futbalistami. Plný zážitkov sme sa vlakom vracali späť domov. Super deň sa nám vydaril, radi si ho zopakujeme i o rok.

              Samia Nemečková 6.C

          • Sladký ako cukor
            • Sladký ako cukor

            •  Pre nás začína jeseň vtedy, keď naším mestom začne rozvoniavať cukrovar. A tam sme namierili aj my žiaci z 9.A. Po nás využili túto príležitosť aj ostatní žiaci 9. ročníka. Zamestananci cukrovaru nás zobrali do centra diania, a priblížili nám výrobu cukru. Pred začatím prehliadky sme ochutnali kúsok surovej cukrovej repy. Bola sladká a chutila veľmi dobre. Mali sme možnosť vidieť celý vyrobný proces. Naša exkurzia končila pri varostrojoch. Z týchto kotlov sa až k nám dostal čerstvo vykryštalizovaný cukor, ktorý sme s radosťou ochutnávali. Sme veľmi vdační za túto výnimočnú príležitosť.

              Žiacky triedy 9.A Miška Fandliova, Ninka Anna Majtánová.

          • Ak veríš zázrakom
            • Ak veríš zázrakom

            • Štrnásteho decembra sme sa my, piataci a ôsmaci vybrali do Bratislavy. Ráno sme všetci vstali plní očakávania, tešili sme sa, že sa neučíme a máme pred sebou zaujímavý deň. Najprv sme zavítali do divadla Nová scéna, kde sme si užívali muzikál s názvom Ak veríš zázrakom. Chytľavé pesničky z Disney rozprávok dopĺňali veselé scénky a prepracované kostýmy. Príbeh nám ukázal, že treba veriť zázrakom a ísť za tým, v čo veríme. Následne sme sa dobre naladení vybrali na vianočné trhy, kde sme sa mohli nabažiť vône punču, obzrieť si nádherne zdobené medovníky či nasýtiť sa čerstvo pripravenými maškrtami. Sýti a spokojní sme sa pobrali domov. V hlave nám ešte zneli piesne z muzikálu. Veď každý verí zázrakom, či nie?

              R. Harakaľ, 8.A

          • Školské kolo Pytagoriády
            • Školské kolo Pytagoriády

            •  

              12.12. a 13.12.2023 sa konalo školské kolo Pytagoriády. V tejto matematickej súťaži  majú žiaci možnosť vyskúšať si svoje matematické myslenie, schopnosť čítať s porozumením a logicky uvažovať.

              Pytagoriády sa zúčastnilo: 56 tretiakov z nich úspešných bolo 22 žiakov , 49 štvrtákov z nich úspešných bolo 7 žiakov. 

              Piataci boli úspešní 3 zo 16 žiakov, šiestaci 2 z 20 žiakov, zo siedmakov riešilo 10 žiakov a ôsmakov bolo 8 a úspešní boli 2 žiaci.

              Žiaci postupujúci do okresného kola  Pytagoriády

              3.A úspešní riešitelia: A. Mudroch, M. Skubeň, F. Svátek, S. Tagajová, D. Tokarenko,

                                                      Š.R. Války, S. Vančová, M. Vereš, P. Vojtechovský

              3.B úspešní riešitelia: T. Bartek, N. Chatrnúchová, T. Karas, M. Novák, M. Pauer,

                                                      N. M. Podhorová, P. Sadloňová, Z. Štibrányiová, N. Vargová

              3.C úspešní riešitelia: A. Iracký, P. Martinkovič, N. Sokolová, M. Války

              4.A úspešní riešitelia: E. Kadlec, A. Tornyai

              4.B úspešní riešitelia: M. Havriľák, D. Krištofíková

              4.C úspešní riešitelia: E. Hercegová, J. Hrušovský, N. Seleznov

              5. ročník úspešní riešitelia: M. Plenta, T. Belička,  Z. Repová

              6. ročník úspešní riešitelia: M. Široký, M. Kubíček

              7. ročník úspešní riešitelia:

              8. ročník úspešní riešitelia: F. Šmátrala, P. Mihina

              Mgr. M. Klembarová

          • Vianoce v škole
            • Vianoce v škole

            • Uplynutý týždeň sa v našej škole niesol v duchu kreativity. Inak tomu nebolo ani druhý adventný víkend počas akcie Vianoce v škole. Nielen naši žiaci, ale aj deti z okolia sa zapojili do tvorivých dielní, v rámci ktorých sa naučili rôzne techniky výroby vianočných dekorácií, či získali inšpirácie k výrobe vianočných darčekov. Na svoje si prišli nielen tí zruční, ale aj športovo nadaní, ktorí si svoje sily zmerali na stanovištiach s vianočnými pohybovými aktivitami. Tieto krásne momenty si mohli zvečniť v pripravenom tematickom foto-kútiku. A keďže k Vianociam neodmysliteľne patrí aj plný stôl dobrôt, deti navštívili aj vianočnú pekáreň, kde sa zoznámili s technikou výroby vianočných oblátok a zdobenia perníkov. Za dobrovoľný príspevok sa naši návštevníci posilnili aj v stánkoch s kapustnicou, waflami a vianočnými nápojmi. Vďaka šikovným rukám našich žiakov a materiálnej podpore Moje šťastné dieťa, o. z. si naši hostia zakúpili krásne výrobky. Tento výnimočný deň zavŕšilo divadelné predstavenie pod názvom Vianočná hviezda, ktoré hovorilo o tom, že práve vzájomná pomoc je tým najsilnejším vianočným kúzlom.

              Všetkým zúčastneným zo srdca ďakujeme.

          • Lídri v kurikulárnych zmenách
            • Lídri v kurikulárnych zmenách

            • V dňoch 6. a 7. decembra 2023 sa vedenie ZŠ Jana Amosa Komenského zúčastnilo celoslovenskej konferencie Prvé skúsenosti škôl s postupným zavádzaním nového kurikula. Naša škola patrí medzi 39 škôl, ktoré boli vybrané ako prvé zo Slovenska do reformy vzdelávania. Riaditeľka školy Paulína Krivosudská na konferencii predstavila školu a prezentovala spôsob zavádzania štátneho vzdelávacieho programu i cestu kurikulárnej zmeny, po ktorej škola kráča od roku 2020.

              Okrem prednášok, workshopov a príkladov z pilotných škôl boli na konferencii vyhlásené výsledky výtvarnej  súťaže o návrh maskota kurikulárnych zmien Kurikulko – Kurikulka. Do celoslovenskej súťaže sa zapojili aj žiaci našej školy. Porota, zložená zo zamestnancov  NIVaM pod záštitou ilustrátorky Hedvigy M. Gutierrez, vybrala 3 najlepšie diela za každý vzdelávací cyklus. Tešíme sa, že 3. miesto v treťom cykle získala naša žiačka Alexandra Šilhárová pod vedením pani učiteľky Mgr. O. Belejovej. Srdečne blahoželáme!

              Viac o reforme vzdelávania sa dozviete https://vzdelavanie21.sk/

          • Mikulášske tvorivé dielne
            • Mikulášske tvorivé dielne

            •  

              Dňa 6.12.2023 sa priestory našej školy premenili na mikulášske tvorivé dielne, kde deti s vyučujúcimi tvorili rôzne vianočné výrobky. Tvorivé dielne, do ktorých sa zapojila celá škola boli tohtoročnou novinkou. Výsledky tejto snaživej práce si budete môcť zakúpiť už v túto sobotu na akcii Vianoce v škole, alebo  15.12.2023 počas Vianočných trhov v Seredi v stánku ZŠ J. A. Komenského. Tieto tvorivé dielne by sme nemohli zrealizovať bez materiálnej pomoci Moje šťastné dieťa, o.z., ktorým zo srdca ďakujeme.

              A čo by to bolo za mikulášske dielne, keby neprišiel aj on sám? Aj do našej školy v tento deň prišiel Mikuláš so svojimi pomocníkmi a rozdávali malé prekvapenie pre všetkých. Tieto mikulášske balíčky naši žiaci dostali vďaka finančnej podpore Rady rodičov, za ktorú taktiež ďakujeme.

          • Vianočná Bratislava
            • Vianočná Bratislava

            •  Vianoce bezpochyby patria medzi najkrajšie sviatky v roku. Ich neodmysliteľnou súčasťou sú aj vianočné trhy, za ktorými sme sa tento rok so žiakmi rozhodli ísť do nášho hlavného mesta. Vďaka nadhernej výzdobe, ktorá vo večerných hodinách krásne vynikla, vianočnej hudbe a vôni všemožných jedál a nápojov, sme zažili tu pravú predvianočnú atmosféru. Druhú časť večera sme príjemne strávili v Slovenskom národnom divadle, sledovaním detského baletu Luskáčik, ktorý tiež zaručene patrí k obdobiu Vianoc. Predstavenie spojilo nádhernú symfonickú hudbu s fantastickým rozprávkovým príbehom, ktorý sa odohrával pod vianočným stromčekom, čo vtiahlo do deja jak deti, tak aj dospelých. Verím, že tento spoločne strávený predvianočný čas zanechal v nás všetkých príjemne dojmy a radosť z blížiacich sa sviatkov.

              Mgr. M.Macsali Mičeková

          • Tiché kúzlo Vianoc
            • Tiché kúzlo Vianoc

            •  

              „Zvoní, zvoní zvonček malý, Vianoce sú pred dverami,

              rozvoniava celý dom, vianočný je plný stôl...“

               

              Vianoce sú chvíľou, keď sa čas akoby na moment zastaví. Naše srdcia zmäknú a viac myslíme na svojich  najbližších, ktorým chceme vyčariť úsmev na tvári. Žiaci našej školy usilovne trénovali, aby svojim rodičom, starým rodičom, kamarátom, ale aj učiteľom  pripravili malý darček v podobe vianočného programu, ktorý sa konal 5.12. 2023 v dome kultúry. Hodiny strávené nacvičovaním tanca, učením sa básničiek a pesničiek, vianočných kolied či skladieb na hudobných nástrojoch sa skočili a my sme všetkým prítomným ukázali, čo v nás je. Dali sme do toho všetko – úsmev, radosť a skvelú náladu. Najprv sme svoje umenie predviedli žiakom našej školy, potom deťom z materských škôl a všetko sme zavŕšili večerným predstavením pre našich najbližších. Celý program prebehol tak rýchlo, až nám bolo ľúto, že je koniec. Všetci prítomní, ktorých bolo naozaj veľa, nás odmenili nekonečným potleskom a my sme boli šťastní, že sme mohli v tento predvianočný čas aspoň troška navodiť tú pravú vianočnú atmosféru.

              Všetkým rodičom, žiakom a zamestnancom školy želáme krásne a pokojné Vianočné sviatky.                                                   

                                                                                                            ZŠ Jana Amosa Komenského

          • Krabičky plné lásky
            • Krabičky plné lásky

            •  

              Zbierka Koľko Lásky sa zmestí do krabice od topánok je v tomto roku organizovaná uz po šiesty krát. Aj tento rok sa naša škola s radosťou zapojila a spoločnými silami sa nám podarilo odovzdať krásnych 66 krabičiek plných lásky. Veríme, že potešia a zahrejú na srdiečku.Ďakujem všetkým kolegyniam, kolegom a žiakom za úžasnú spoluprácu.

              A.Gamanová

          • Dejepisná olympiáda
            • Dejepisná olympiáda

            •  

              Dňa 1.12.2023 sa uskutočnilo školské kolo XV. ročníka Dejepisnej olympiády, ktorú organizačne zabezpečovala naša škola. Svoje vedomosti si prišli zmerať žiaci 6. - 9. ročníka v písomnej forme (test), ktorý obsahoval otázky z predpísaného prebraného učiva, regionálnych dejín a zo stanoveného monotematického celku (hrady/zámky na Slovensku).
              Žiaci súťažili v štyroch kategóriach. Umiestnenie je nasledovné:

               

              6. ročník – kategória F

              1. miesto Matúš Kubíček (6.B) – postup na okresné kolo

              2. miesto Dominik Súkeník (6.B) – postup na okresné kolo

              3. miesto Sofia Tomčányiová (6.B) / Jaroslav Čambál (6.C)

               

              7. ročník – kategória E
              1. miesto Matúš Kurek (7.A) – postup na okresné kolo

              2. miesto Sebastian Živojinov (7.C) – postup na okresné kolo

              3. miesto Peter Šujdák (7.B)

               

              8. ročník – kategória D
              1. miesto Roman Harakaľ (8.A) – postup na okresné kolo

              2. miesto Zoja Hindáková (8.C) – postup na okresné kolo

              3. miesto Tobias Dobša (8.B)

               

              9. ročník – kategória C

              1. miesto Dominika Šimončíková (9.A) – postup na okresné kolo

              2. miesto Matej Dendis (9.B) – postup na okresné kolo

              3. miesto Filip Štefanek (9.B)

               

              Víťazom srdečne blahoželáme a postupujúcim žiakom prajeme veľa síl a úspechov v okresnom kole.
               

              Porota šk. kola DO

          • 30 rokov Slovenska
            • 30 rokov Slovenska

            •  

                   V symbolický dátum 30. novembra sa na našej škole konalo oblastné a školské kolo súťaže 30 rokov Slovenska. Tridsiatka sa však v súťaži objavila ešte raz, a to po sčítaní všetkých súťažiacich. V oblastnom i školskom kole súťažilo rovnako po 15 žiakov.

                   Žiaci si najskôr  zmerali svoje vedomosti o Slovensku vo vedomostnom kvíze. Mohli ukázať, že sa orientujú nielen vo svete slovenského športu, ale aj v kultúre, kuchyni, hudbe, vo filme, divadle a  výtvarnom  umení. Bodový zisk mohli posunúť do plusových hodnôt pri tvorbe a realizácii rečníckeho prejavu venovaného tomuto výročiu. Výsledky boli tesné, víťazi však jasní.

                   V oblastnej súťaži sa na 3. mieste umiestnili žiaci Gymnázia Vojtecha Mihálika v Seredi, na 2. mieste skončilo družstvo žiakov zo Šintavy. Víťazmi sa stali žiaci zo Základnej školy v Pate.

                   V školskom kole súťaže sa na 3. mieste umiestnili žiaci Ema Fidlerová, Peter Mihina a David Kordiak. Druhí skončili Matúš Kubíček, Matej Helienek, a Matej Macejko. Víťazmi sa stali žiaci Matúš Kurek, Adam Krivošík a Šimon Štefák.

                   Víťazom blahoželáme! Všetkým zúčastneným týmto ďakujeme za účasť. Zároveň ďakujeme i mestu Sereď za vecné ceny, ktoré do súťaže venovalo.

                                                                                                                                    D. Braunová

            • Vianoce v škole 🎄☃️

            • Pozývame vás zažiť vianočnú atmosféru v našej škole, ktorú nám budú spríjemňovať tvorivé dielne, vianočné aktivity, vianočné dobroty. Zároveň bude pripravená aj vianočná tržnica s výrobkami našich žiakov. Celkovú vianočnú atmosféru zavŕšime divadelným predstavením Vianočná hviezda. Tešíme sa na vašu účasť.

          • Mikulášsky volejbalový turnaj
            • Mikulášsky volejbalový turnaj

            • Dňa 29.11. 2023 sa na našej škole uskutočnil Mikulášsky volejbalový turnaj. Turnaja sa zúčastnili 3 školy: ZŠ Juraja Fándlyho Sereď, ZŠ Gejzu Dusíka Galanta a ZŠ J.A. Komenského Sereď, ktorá postavila dve súťažné družstvá. V priebehu turnaja odohrali žiaci vzájomné zápasy systémom "každý s každým". Po vyrovnaných zápasoch bolo určené výsledné poradie družstiev:

              1.miesto : ZŠ Juraja Fándlyho Sereď

              2.miesto : ZŠ J.A. Komenského Sereď - 9. ročník

              3.miesto : ZŠ J.A. Komenského Sereď - 8. ročník

              4.miesto : ZŠ Gejzu Dusíka Galanta

              Našich deviatakov reprezentovali: Natália Bírešová, Sofia Sedláková, Zoja Hindáková, Ema Gogolová, Daria Derkach, Jakub Krcho, Jakub Mrva, Samuel, Miroslav Mosný, Maxim Aksieiev.

              Našich ôsmakov reprezentovali: Sára Viktória Oláhová, Michaela Ronecová, Leona Viskupová, Lujza Závadská, Olívia Štenzigerová, Matúš Kavický, Peter Mihina, Roman Rác, Viktor Pál.

              Všetkým ďakujeme za účasť.

              Trénerky volejbalového krúžku.

          • Okresné kolo Technickej olympiády
            • Okresné kolo Technickej olympiády

            • Po úspešnom zvládnutí školského kola Technickej olympiády sme sa prebojovali do okresného kola, ktoré sa uskutočnilo na pôde Strednej odbornej školy technickej v Galante. Na úvod nás firemní partneri škôl  podporili  a dali na vedomie, že majú záujem o študentov, ktorí vedia manuálne pracovať, analyticky myslieť a navzájom spolupracovať.

              Súťaž bola naozaj veľmi náročná. Najskôr sme sa popasovali s teoretickými vedomosťami, a potom s praktickými -v školskej dielni sme vyrábali  špachtľu.

              Umiestniť sa nám síce nepodarilo, ale sme hrdí, že sme reprezentovali školu a zvládli sme tak náročnú súťaž.                                                                                                                

                                                                                                                                                           M.V. a M.G.      

      • Kontakty

        • Základná škola Jana Amosa Komenského v Seredi
        • 031 6270151 alebo 031 6270140
        • Komenského 1227/8, 926 01 Sereď 926 01 Sereď Slovakia
        • IČO: 37836706
        • DIČ: 2021618654
        • Dohľad nad ochranou osobných údajov ( v zmysle § 44 zákona č. 18/2018 Z.z a NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 )vykonáva v našej spoločnosti ZODPOVEDNÁ OSOBA : p. Bc. Katarína PAVLOVÁ (zo@eurotrading.sk), na ktorú sa môže obrátiť každá dotknutá osoba, ktorej osobné údaje sú spracúvané v našej spoločnosti.
        • PaedDr. Paulína Krivosudská, riaditeľka školy +421 911 332 178, riaditelka@zskomsered.sk
        • Mgr. Karin Ščasná, zástupkyňa pre 1.stupeň +421 904 965 846 zastupkyna1.st@zskomsered.sk
        • Mgr. Michaela Takáčová, zástupkyňa pre 2.stupeň + 911 332 191 zastupkyna2.st@zskomsered.sk
        • Antónia Míková, vedúca školskej jedálne +421 910 332 191 veduca.kuchyne@zskomsered.sk
        • Brigita Halasi, vedúca prevádzkového úseku referentka@zskomsered.sk
        • Ing. Miriam Belková, vedúca ekonomického úseku: ekonomka@zskomsered.sk, Eva Vidová, ekonómka: ekonomka2@zskomsered.sk Mgr. Andrea Zemková, mzdová účtovníčka: pam@zskomsered.sk
        • webmaster: veronika.kosova@zskomsered.sk
      • Prihlásenie

    • CP